#24. Et elektrisk hobbyeventyr

 •  

Jon Peder Saxe i butikklokalet til Elefun i Grimstad.

Elefun omsetter i dag for flere millioner årlig i elektrisk hobbyutstyr. Spoler vi tiden tilbake, starter derimot hobbyeventyret i en liten kommode i kollektivet til fire studiekamerater. Jon Peder Saxe, Roger Mo, Knut Jørgen Myre og Øyvind Teodor Nebdal har siden studietiden på 2000-tallet opplevd en eventyrlig vekst. I denne episoden deler Jon Peder deres historie, samt hva han mener har vært viktig for veksten.

- Vi ønsker å fremstå som en ærlig og hyggelig “kompisbedrift”. De som kommer inn i butikken eller på nettsidene våre er ute etter å ha det gøy - det skal vi hjelpe dem med. Vi driver butikk og skal tjene penger, men på sikt tjener vi mer penger på kunder som kommer igjen fordi de er fornøyde, enn å dytte på dem mest mulig en gang for så å ikke se dem igjen, sier Jon Peder.

At vi sitter i dette bygget i dag med en velfungerende bedrift, det er vi nok mest stolte av.

Jon Peder Saxe

Helt siden de startet under studietiden har selskapet opplevd vekst. Det har stadig vært behov for mer lagerplass, hvilket har ført til at kommode har skalert opp til bod, til stue, til eget butikklokale - og nå til et 2.000 kvm lager.

- Vi begynte veldig smått med lager i en kommode i kollektivet vårt, ettersom vi solgte varene brukte vi pengene vi tjente på å kjøpe nye varer -  slik har vi bygd selskapet stein for stein. Nå har vi bygd vårt eget lager og butikklokale på ca. 2.000 kvadratmeter, og det begynner å bli fullt her også, sier Jon Peder.

En velfungerende bedrift

Elefun har i dag blitt en relativt stor bedrift med litt over 25 ansatte. En engasjert gjeng sørger for daglig drift av både fysisk butikk og nettbutikk.

- Vi har litt fleksible stillinger. Folkene flytter litt rundt fra butikk, lager, service og håndtering av returvarer. De fleste av våre ansatte jobber litt med alt og rullerer der det trengs, sier Saxe.

Ber vi Jon Peder ta frem glasskula, er planen å vokse videre. Utlandet står for tur, og grunderne opplever allerede god respons i det svenske markedet. 

Jon Peder Saxe i butikklokalene til Elefun for å demonstrere Drone Racer Goggles.

Konkurransebriller: Jon Peder Saxe i butikklokalene til Elefun i Grimstad for å demonstrere Drone Racer Goggles. Brillene benyttes i konkurranser med droner hvilket er siste trend innen dronekjøring.

- Det norske hobbymarkedet er ganske begrenset. Skal vi vokse må vi derfor over landegrensen. Planen er å satse videre og jobbe en del mot Skandianvia fremover. Vi har troen på det svenske markedet, sier Jon Peder. <h2">Viktig for veksten

Saxe mener at stort fokus på kundeservice har vært sentralt for Elefun i oppbygging og spredning i markedet. 

- Selv når det er problemer eller reklamasjoner, har vi jobbet for at kunden skal være fornøyd med kommunikasjonen med Elefun. I etterkant ser vi at dette fokuset har vært sentralt for vårt rykte, jungeltelegraf og anbefalinger internt i klubber. Å jobbe med kundeservice har på mange måter vært en stor suksessfaktor for oppbygning og spredning i markedet vi jobber i.

Fakta om Elefun

 • Grundere: Jon Peder Saxe, Roger Mo, Knut Jørgen Myre og Øyvind Teodor Nebdal
 • Selger radioutstyrt hobbyutstyr og avanserte utstyr til industri og forskning.
 • Butikk og lager i Grimstad
 • Priser vunnet:
  • Årets nettbutikk: Innovasjonsprisen 2010 - Bring
  • Gasellebedrift 2015 - Dagens Næringsliv
 • Nettside: www.elefun.no
 • Gjest i Næringspodden: Jon Peder Saxe, grunder og webutvikler i selskapet
Blogg:
Ikke bare bank