#04. Fra snekkerverksted til designfabrikk

  •  

Å vinne anbudskonkurranser på tross av høyere pris, er nok for mange en ønskesituasjon. En aktør som har klart dette kunststykket, er Henriksen Snekkeri. Med stort fokus på kvalitet i deres produkter, tydelig og bevisst forhold til markedsføring og fokus på trivsel hos de ansatte, har Henriksen Snekkeri gått fra å være et snekkerverksted, til å bli en 1. klasses designfabrikk.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

De får bestillinger og utfordringer fra en rekke anerkjente arkitekter og privatkunder. Men mellom bestilling og ferdig produkt står en engasjert gjeng med møbelsnekkere klare for nye prosjekter. Og prosjektene har ikke latt vente på seg de senere årene. På kundelista har de blant annet Snøhetta, Slottet, Stortinget og større og ettertraktede selskaper som ønsker å smykke sine lokaler med designprodukter fra Henriksen Snekkeri.

Fakta om Ivar Grødal

Yrke: designer

Stilling: daglig leder i Henriksens Snekkeri

Bransje: interiør

Bedriftsfilosofi

Designfabrikken har en egen filosofi. Ved å jobbe for å få de ansatte til å trives, får kundene flotte produkter, som igjen bidrar til en bærekraftig og god forretning. Og skal vi tro utviklingen de senere årene, er det flere som kan lære av denne filosofien.

På verkstedet finner du en stabil og mangfoldig gjeng som utfyller hverandre. Mange av møbelsnekkerne kommer fra båtbransjen, og i mangel på flere møbelsnekkere har fabrikken også startet et læringsprogram for møbelsnekkere. En av lærlingene har til og med vunnet norgesmesterskap i møbelsnekring for lærlinger. Dette sier kanskje noe om nivået Henriksen Snekkeri besitter.

Vi bruker å si at alt som kan tegnes kan lages!

Ivar Grødal, Henriksens Snekkeri

I denne episoden snakker vi med Ivar Grødal, daglig leder i Henriksen Snekkeri. Her snakker vi om reisen fra snekkerverksted til designfabrikk, hva de har lært, og hvordan de har jobbet for å oppnå den suksessen de nå opplever.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts

Foto av interiørdetalj fra Henriksens Snekkeri


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank