#27. Fra akevitt og gin til håndsprit

  •  

Daglig leder i Det Norske Brenneri, Odd Johan Nelvik ved K. G. Puntervold i Grimstad.

K.G. Puntervold har på kort tid snudd produksjonen fra akevitt, whisky og gin til udrikkelig håndsprit. Hvordan de har greid dette deler Odd Johan Nelvik i denne episoden av næringspodden.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


K.G. Puntervold har, som de fleste andre selskaper, merket koronakrisen på omsetningen. Selskapet som til vanlig selger akevitt, whiskey og gin, skjønte tidlig at tax-free-salget deres, som står for 60 % av omsetningen i selskapet, ville forsvinne. Med stengte flyplasser og ferger til kai, måtte noe gjøres. Som for mange andre selskaper var permitteringer et aktuelt tiltak, men K.G. Puntervold gikk en litt annen vei for å bringe inntekter til selskapet. 

- Vi spøkte litt i begynnelsen med at vi kan lage vanlig sprit, hvor vanskelig kan det være å lage håndsprint? forteller Odd Johan. 

Idéen startet som en spøk, men har nå ført til at selskapet produserer håndsprit med doble skift til hele den norske befolkningen. Tiltaket fra Grimstad-selskapet har vært så bemerkelsesverdig at de har blitt nevnt på pressekonferansen til Erna Solberg i beste sendetid.

Hvor vanskelig kan det være å lage håndsprit?

Odd Johan Nelvik

Utfordringen nå er å få nok plastflasker og korker for å dekke etterspørselen. I denne episoden deler Odd Johan hvordan idéen oppstod, samt hva som faktisk må til for å gjøre et vanlig destilleri om til en håndspritproduksjon.

- Det er veldig mange tråder som skal nøstes opp, av og til får vi grå hår og klør oss i hodet og tenker hvordan skal dette gå? Så blir vi optimister igjen en liten stund, før vi bli slått i bakken igjen innimellom, så må vi heise oss opp igjen. Vi har jobbet veldig mye for tiden, vi ønsker å jo å hjelpe, sier Nelvik.

Du kan også lytte og abonnere på Næringspodden via iPhone, iPad og andre Apple-produkter

Apple Podcaster   aCast   Google Podcasts   Pocket Casts


Ønsker du å gi tilbakemelding?

Vi setter stor pris på både ris eller ros, og tips til andre vi kan intervjue i podkasten for næringslivet i sør. 

Send e-post

Vil du ha beskjed når nye podkaster er klare?

Det er bare å melde deg på Næringspoddens nyhetsbrev, så får du e-post når vi legger ut nye episoder. Husk å bekrefte i lenken vi sender på e-post, da!

Meld deg på nyhetsbrev her

Blogg:
Ikke bare bank