Equiconnector — digital løsning for hestemiljøet

  •  

Mona Skisland er daglig leder for Equiconnector.

Med pågangsmot, mye hardt arbeid og en stor dose vilje til å skape endring har Mona Skisland lykkes med å lage en digital løsning som forenkler hverdagen for hestemiljøet i Norge.

Mona Skisland er hestejente med stor H. Som en nysgjerrig sjel og med lidenskap for dyra, opprettet hun i 2019 Equiconnector. Det har vært med å ta hestebransjen til nye høyder.

Da jeg som 15 åring begynte å jobbe på ridesenter fant jeg fort ut at hestebransjen er en bransje med mange gammeldagse holdninger der det er vanskelig å få til en endring. Og rebelsk som jeg er skulle jeg selvfølgelig klare å gjøre nettopp dette, skape en endring.

Det snakker hun om i denne episoden av Næringspodden:

Equiconnector er et IT og konsulentselskap med ekspertise innenfor hestebransjen. Målet er å gjøre hestegleden og bransjen mer tilgjengelig for flere via digitalisering. Deres hovedprodukt er EquiBooker en plattform som enkelt lar deg booke ridetimer, hester og generelt andre aktiviteter som involverer hest. Equiconnector har de siste årene vokst til en bærekraftig bedrift med et team på 10 personer som alle brenner for hest.

Frustrasjon skapte gründeridè

Mona forteller åpenhjertig om hvordan ideen om Equiconnector ble sådd; Jeg hadde nylig mistet min kjære hest til kolikk, sier hun og fortsetter: 

– På en søndagstur i etterkant begynte jeg å tenke over hvilke muligheter jeg hadde for å nå få rideglede, uten egen hest og uten fast plass på ridekurs. Selv med en sentral rolle innad i hestemiljøet er det tidkrevende å komme i kontakt med alle manuelt, og har jeg det problemet er det nok flere som har det. Dessuten finnes det en digital løsning for nærmest alt, derfor syntes jeg det var på tide at det ble skapt en slik plattform innenfor vår bransje også.

Krevende å starte for seg selv

Mona legger vekt på at det slettes ikke bare er en dans på roser å starte opp for seg selv, men at det er utrolig gøy når en får det til.

Man må nok brenne for det en driver med. Slik vil det være lettere å ofre mye for å få prosjektet opp på bena. Dessuten tror jeg det hjelper å finne en forretningsidé innenfor en nisje i en liten bransje, slik at man enklere slår igjennom.

Tungvint prosess ble til et effektivt system

Det er i dag rundt 16 500 mennesker som jobber innenfor hestebransjen. Mona har selv fått kjenne på kroppen hvor mye jobb som ligger bak.

​Bare å få registrert og fakturert kunder som ønsker å benytte seg av ridesenteret har vært en tungvint prosess med mye manuelt arbeid.
Nå kan alt fra booking, registrering og fakturering skje i underkant av to minutter på equiconnector.no.

— Vi ser at det bidrar til å skape bevegelse innad i miljøet. Hestebransjen er som sagt bygget på en del gammeldagse og fastsatte holdninger, der mange sitter på hver sin tue og styrer hvert sitt ridesenter. Nå ser vi at flere og flere aktører tør å starte små gründerbedrifter, samt at miljøet begynner å samhandle på et helt annet nivå enn hva vi tidligere har sett, det er veldig gøy sier Mona.

Nå får hun stadig henvendelser fra ulike ridesentre som ønsker å benytte seg av løsningen.

Jeg tror suksessfaktoren er at vi alle genuint brenner for faget. Vi kjenner til miljøet og det gjør prosessen lettere for ridesentrene. De slipper å forklare problemene de støter på, da vi allerede har erfaring med dem.

Karuna Fagerstrøm er ansvarlig for bloggen vår en periode
Av: Karuna Fagerstrøm Tidligere sosiale medier-ansvarlig og innholdsprodusent (vikar)
Blogg:
Ikke bare bank