Vinnere av Sparebanken Sør Idrettsstipend 2021

  •  

Det er en glede for Sparebanken Sør å dele ut Sparebanken Sør Idrettsstipend 2021 til disse ti flotte utøverne med tilknytning til vår region.

Følgende utøvere har blitt tildelt idrettsstipendet, og vi er glade for at vårt bidrag vil kunne bidra til at utøverne kan utvikle seg innen sin sport og nå målene sine. Det er også gledelig å se hvilken variasjon i idrettsgrener vi utmerker oss i her i Agder og gamle Telemark. Gratulerer til alle vinnerne!

Disse har vunnet idrettsstipendet for 2021

Malene Rypestøl - svømming

20 år, Kristiansand. Vågsbygd svømme- og livredningsklubb.

Resultater:

18 gull, 6 sølv og fire bronsemedaljer i NM.
Gull Nordisk mesterskap tre ganger i 2021
Semifinale i Junior-EM
Med på landslaget

Malene er den beste svømmeren Sørlandet har hatt gjennom tidene, og hun innehar for tiden 4 norske seniorrekorder og 4 norske juniorrekorder. Hun ble beste svømmer totlat på damesiden i siste senior-NM (2019) med flest gull og beste enkeltprestasjon. Det norske elitelandslaget består av kun fire svømmere, og Malene er en av disse. Malenes gode holdninger gjør at hun alltid er godt forberedt til trening, og hun bidrar med rigging til trening og som instruktør for de yngre utøverne. Dette gjør henne naturligvis til et godt forbilde for de yngre svømmerne. Målet hennes er deltagelse i OL 2024, samt å jakte på verdenstoppen i ulike konkurransesammenhenger.

Mathias Berntsen - sandvolleyball

25 år, Åmli. Beachvolley Vikings / Strandvik sandvolleyballklubb.

Resultater:

3 gull i NM senior, 1 sølv
1.-plass EM U-20 2015
5.-plass EM senior 2020
4.-plass VM U-21 2015
5.- og 9.-plass verdensserien to-stjernes 2018
Med på landslaget

Mathias har siden 2017 vært heltidsutøver og en del av det norske landslaget i sandvolleyball. Han er en del av satsingen frem mot OL i Otky og har fremdeles en mulighet for å kvalifisere seg. Mathias er en hardtarbeidende, dedikert og engasjert utøver som har satt lokalmiljøet sitt på kartet, og har sammen med utøverne i Beachvolley Vikings vært toneangivende i en målrettet og tøff satsing mot Tokyo. Han engasjerer seg også som instruktør og forbilde i sommerleirene i sandvolleyball. Målet er å bli en av verdens beste sandvolleyballspillere, kvalifisere seg til OL og å kunne leve av idretten.

Even Meinseth - sprint friidrett

24 år, Bergen og Fevik. IL Gular og Sørild FIK.

Resultater:

1.-plass NM 100 m sprint 2020
1.-plass 60 m innendørs 2020
3.-plass U-20 EM 2015
Med på landslaget

Even har det siste årets vært Norges raskeste mann, og vunnet det meste av sprintkonkurranser i Norge. Han trener godt og målrettet og har klart å komme tilbake i toppen etter flere sesonger som ble ødelagt av skader. Han er et positivt forbilde for de andre utøverne i klubben og bidrar gjerne med tips og erfaringer. Målet hans er å delta i seniormesterskap som OL, VM og EM, og ta med seg så mye lærdom som mulig på veien. Et annet mål er å inspirere andre unge utøvere på Sørlandet til å satse på friidrett.

Solfrid Koanda - vektløfting

22 år, Arendal. Kvadraturen Vektløfterklubb.

Resultater:

Sølv NM vektløfting (debut)
Bronse EM vektløfting 2021
En rekke norske rekorder allerede
Med på landslaget

Solfrid har et ekstremt konkurransehode og en arbeidskapasitet som er normalt sett på en veteran innen idretten. Hun gjør stadig fremskritt innen sporten både mentalt og på det fysiske. Gjennom dette har hun eetablert seg i toppen og kan allerede vise til fast landslagsplass og en imponerende bronsemedalje i EM nylig. Hun har alle de norske rekordene i klasse 87+ og de fleste i -87 og er en av de få jentene i Norge som kan si hun har 200 kilo i knebøy. Hun har blitt et forbilde for mange av de yngre jentene i norsk vektløfting og viser at alle har en mulighet til å gjøre noe stort i en idrett som er veldig mannsdominert. For klubben og regionen så er hun det største talentet vi har sett og hun er en ydmyk person som alltid hjelper til på dugnad eller trening. Målet er å fortsette den gode utviklingen som utøver og ta internasjonale medaljer. Det langsiktige målet er å konkurrere under OL 2024.

Aron Åkre Rysstad - langrenn

21 år, Valle. Valle idrottslag og Team Elon Vest (under Norges skiforbund).

Resultater:

1.-plass NM U-23 sprint langrenn 2021
2.-plass VM U-23 klassisk spring 2021
7.-plass NM sprint senior 2021

Aron er en god rollemodell med sine holdninger, og han sprer et godt humør og har en positiv tilstedeværelse i laget. Han er målbevisst, metodisk og hardtarbeidende for å nå målene sine. Som forbilde for klubben han har vokst opp i, har han jevnlige treningsøkter med de lokale utøverne i Valle som driver med langrenn. På eget initiativ ordnet han logistikken og støtte fra det lokale næringslivet for å få laget på treningssamling i Valle i sommer. Dette gjorde ham for å vise frem sitt flotte treningsterreng og sterke tilknytting til bygda si. Målet hans er å komme på landslaget og prege verdenscupen i årene fremover. I VM 2023 er målet medalje.

Amalie Sæten - friidrett mellomdistanse 1500 m

23 år, Kristiansand. Ullensaker Kisa.

Resultater:

1.-plass NM 1500 m og 3.-plass på 800 m i 2020
3.-plass Paavo Nurmi Games (Word Continental Tour) i 2020
Kvalifisert til EM som ble avlyst pga. korona
Med på landslaget

Amalie er en av Ull/Kisas mest lovende utøvere og laget har stor tro på henne for fremtiden. Amalies hittil beste prestasjon er 4:09 på 1500 m og dermed under EM-kravet i 2020. Dessverre ble EM avlyst. Hun er også et stort forbilde for de yngre utøverne i klubben og stiller regelmessig opp på treningene for å hjelpe til. Hun stiller også opp regelmessig på dugnader, bidrar på en veldig positiv måte og fungerer som en sterk lagbygger for klubben. Målet hennes er å løpe veldig fort - uten å legge for mye press på det. Hun ønsker å delta i VM og OL, og ønsker å bli stabil i europatoppen.

Oskar Myrestøl Johansson - sykkel landevei

19 år, Grimstad. Grimstad Sykleklubb / Uni-X Dare Development Team

Resultater:

5 gull UM sykkel fellesstart
bronse NM junior fellesstart 2019
12.-plass EM junioor landevei 2019
1.-plass Norgescup landevei junior 2020
tre nye norske juniorrekorder på 10-, 20- og 30-km tempo i 2020
Med på landslaget

Oskar er en meget hardtarbeidende ung syklist. Har har et stort vinnerinstinkt og er ikke redd for å gjøre jobben som skal til for å nå frem i kanskje en av verdens hardeste idretter. Treningsiveren er der, nysgerrigheten for hvordan han skal bli bedre og viljen til å legge ned jobben som trengs. Oskar er i tillegg en type som gir mye tilbake til klubben, både i form av tilstedeværelse, kunnskap og humør. Han og også trener for flere av klubbens ryttere. Her deler han av sine erfaringer og kunnskap med de yngre. Målet hans er å utvikle kapasiteten og spisskompetansen på temposykling og klassikerløp. Det kortsiktige resultatmålet er å hevde seg med de aller beste temposyklistene på NM på Evje i 2021. På lengre sikt ønsker han å reise med Uni-X sitt profflag som tempospesialist og klassikerrytter.
Foto av Oskar: Wordup Projects.

Sindre Skjellanger Tveiten - snowboard

23 år, Hovden. Hovden Brettklubb.

Resultater:

2.-plass junior-NM Big Air 2017
Vinner av Norgescup sammenlangt sesongen 2017/-18 og 2018/-19
8.-plass WC i USA 2020
21.-plass WC i Italia 2020
Med på landslaget

Sindre ble tatt opp på rekruttlandslaget i 2019. Grunnen til det var at han viste stort nivå på snowboardkjøringen, han viste stor motivasjon og engasjement, og viste seg å være et slikt forbilde Brettforbundet ser etter som skal representere Snowboard-Norge. Sindre har fortsatt sin utvikling og har prestert stort i både i Norge og internasjonalt. Sindre er et bra forbilde og sender gode og positive signaler til neste generasjon om hvordan man kan jobbe mot sine mål. Han er blant annet selv med og bygger, graver og utvikler parken i skisenteret i hjembygda. Målet hans er å kunne leve av idretten og å fortsette å satse på det høye nivået han er på nå. Han ønsker å inspirere og motivere andre til å finne glede i snowboardkjøring. OL i 2026 er et langsiktig mål, og på veien dit håper han å kunne komme på pallen i en verdenscup.

Ann Selda Deliler - friidrett - parautøver

22 år, Porsgrunn. Eidanger Idrettslag.

Resultater:

2 sølv i NM
5.-plass Diamond League 2018
3.-plass Grand Prix Berlin 2018
4.-plass Bislett Games 2017
2.-plass European Youth Paralympics Gamles, Italia
I tillegg topp 5-7 plasseringer i 2016- og 2017-sesongene

Ann Selda er med i satsningsgruppen til Olympiatoppen Østlandet. Hun er engasjert som ParaUng-ambassadør for Olympiatoppen for rekruttering av barn og unge med funksjonsnedsettelser inn i idretten. Grunnet skade og sykdom i 2018-19 ble deltakelse i nasjonale og internasjonale konkurranser begrenset. Før covid 19-pandemien var hun ranket som nr. 14 i verden.Norsk ParaFriidrett har valgt å ta henne med på landslaget i ParaFriidrett mot kommende sesong, på bakgrunn av de gode resultatene hun har oppnådd nylig. Hun leverer på toppnivå i sin øvelse, og er også et fantastisk forbilde for utøvere i paraidretten samt i den ordinære idretten. Hennes pågangsmot er et eksempel til etterfølgelse for enhver av oss. Som utøver sprer Ann Selda mye glede og positivitet rundt seg.
Foto av Ann Selda: Marte Nordahl.

Nicolai Møller - boksing

20 år, Skien. Skien Bokseklubb.

Resultater:

Gull 69 kg senior-NM 2019
Gull 69 kg junior-NM 2020
Gull 69 kg junior-NM 2019
Gull 69 kg junior-NM 2018
Gull 69 kg Viking Box Cup

Nicolai har deltatt i tre landskamper og vært ranket topp 2 de tre siste årene, nr. 1 det siste året i 69-kiloklassen. Nå som senior har utøveren et godt potensiale til å utvikle seg og bli en del av landslaget. Nicolai er den mest efarne og fremste bokseren i klubben sin og blir dermed et naturlig forbilde for andre utøvere i klubben. Han er en pliktoppfyllende utøver som er engasjert i klubben, og følger blant annet opp barn- og ungdomsparti med trening og holder lokalene ryddige. Han trener som en toppidrettsutøver med opptil 12 økter i uken, dette ved siden av studier og deltidsjobb. Målet denne sesongen er å vinne gull i senior-NM og bli en del av seniorlandslaget i boksing. Med dette får utøveren videre større muligheter til å blant annet delta i nordisk mesterskap og internasjonale turneringer og mesterskap.

Foto av Vinnerne av idrettsstipendet for 2021

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank