Dugnadsdrevet klubb med hjerte for Lyngdal

  •  

Sparebanken Sør har sponset Lyngdal IL i flere år. Det er daglig leder i klubben, Roger Abusland, svært takknemlig for.

Lyngdal IL betyr mye for barn og unge i regionen, og etter perioden med pandemi og nedstenginger er daglig leder Roger Abusland svært takknemlig for den sterke dugnadsånden og støtten fra sponsorer. – Det gjør det mulig å tilby et godt og variert idrettstilbud, sier han.

Med sine over 1000 medlemmer, er Lyngdal Idrettslag en stor klubb til landsdelen å være. Og ifølge Roger legges det årlig ned over 3000 dugnadstimer av engasjerte foreldre og andre frivillige, noe han er dypt takknemlig for.

– For å kunne drive Lyngdal Idrettslag er vi helt avhengige av den levende dugnadsånden. Folk er fantastiske til å stille opp, og uten dem ville det vært umulig for oss å drifte klubben, trene lagene og organisere alt alene, sier han og fortsetter:

– Det er dette, i tillegg til Lyngdalscup og bidrag fra sponsorer som Sparebanken Sør, som gjør oss i stand til å drifte klubben slik vi gjør.

Stor betydning for regionen

Gjennom å drive aktivitet og idrett for barn og unge, opplever Roger hvor mye idretten betyr for folk. Det beste han ser er når tidligere medlemmer kommer tilbake med barna sine, som også ønsker å drive med idrett.

– Hvis tidligere medlemmer har hatt en god opplevelse og ønsker at sine barn skal få det samme, da føler jeg at vi har lykkes, sier han. 

Roger tror klubben har betydd ekstra mye for barn og unge det siste året med tanke på koronapandemien og perioder med full og delvis nedstenging.

– Pandemien har gjort at vi ser hvor viktig idretten er for barn og unge. Mange har savnet å konkurrere, og kjenne på sine egne ferdigheter sammenlignet med andre. Jeg tror det å få lov til å konkurrere, spille kamper og gå på stevner gir en ekstra motivasjon til ungdommen, sier han og legger til:

– Overført til fotballens verden er vi nå i det 88. minutt, vi må bare holde ut litt til.

Et godt år til tross for pandemi

Til tross for pandemi og nedstenginger ble 2020 likevel et godt år for Lyngdal Idrettslag, men det er én ting Roger skulle ønske var annerledes:

– Med gode kompensasjoner og flere tiltak for å kutte kostnader i periodene vi var nedstengt, sparte vi ganske mye, men jeg skulle gjerne heller brukt 100 000 kroner mer på strøm for at barn og unge kunne brukt anlegget og fått et bra idrettstilbud.

Viktig støtte fra lokalbanken

Ivar Lindal, regionbanksjef i Sparebanken Sør Lyngdal
Ivar Lindal, regionbanksjef i Sparebanken Sør i Lyngdal, forteller at banken har vært stolt samarbeidspartner av Lyngdal Idrettslag i mange år. 

– Vi er opptatte av det som skjer i regionen, og imponerte over hvordan Lyngdal Idrettslag bidrar til å skape et sunt miljø og idrettsglede blant barn og unge. Dugnadsånden lokalsamfunnet viser er noe vi som lokal sparebank er glade for å kunne støtte, sier han.

Av: Anine Bentsen Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank