Forsikringer for eldre

  •  

Forsikringsrådgiver Karina Nerhus har jobbet med forsikringer i Sparebanken Sør i mange år. Hun anbefaler å revurdere forsikringene man har gjennom ulike livsfaser.

Behovet for forsikringer endres gjennom livet. Hvilke forsikringer kan du kvitte deg med, og hvilke bør du skaffe deg etter hvert som du blir eldre?

Flytter du i leilighet når barna forlater huset, kan du spare mye på å endre forsikringene dine.

Husforsikring: Så lenge du har hus, må du ha husforsikring. Men hvis du planlegger å flytte i leilighet, er bygningen mest sannsynlig dekket gjennom forsikringen til sameiet eller borettslaget.

Innboforsikring: Innboforsikring bør du aldri kvitte deg med, men du kan justere denne ned dersom du har kvittet deg med mange eiendeler.

Tilpass totalpakken til egen livssituasjon

Forsikringsrådgiver Karina Nerhus anbefaler å ta en prat med egen rådgiver, slik at dere kan finne en kombinasjon av forsikringer som er tilpasset deg.

– Hvilke forsikringer du trenger, er individuelt for deg og din livssituasjon. Det kommer helt an på hva du eier, hvordan du bor og hvordan du bruker fritiden din, sier hun.

Juster bilforsikringen: Hvis du nylig har pensjonert deg, eller flyttet mer sentralt, kjører du kanskje ikke like mye bil lengre. Da er det lurt å ta en titt på bilforsikringen.

Mange kan nedjustere årlig kjørelengde på bilforsikringen. Her kan det være mye penger å spare. 

Karina Nerhus

Spesielt viktig med en god reiseforsikring

Har du gått over i pensjonisttilværelsen med god helse, står verden for dine føtter. For mange er det kortere mellom reisene, både innenlands og utenlands.

I begge tilfeller er reiseforsikring en nødvendighet. Jo eldre du blir, jo viktigere er det å være nøye på at reiseforsikringen dekker deg.

– Sannsynligheten for at du blir syk og må avbestille en reise, øker med alderen. En del kredittkort med reiseforsikring inkludert, har aldersgrense på opptil 75 år på en del dekninger. Dette er viktig å sjekke, sier Karina.

Karina Nerhus på kontoret sitt, i samtale med kunde

Frendes reiseforsikring dekker avbestilling uansett hvor gammel du er. Inkludert i forsikringen får du også tilgang til appen Eyr, hvor du har gratis lege og psykolog tilgjengelig uansett hvor du befinner deg.

– Det kan være greit å kunne ordne nye resepter der du er på ferie, eller snakke med en norsk lege på mobil om noe uventet skulle hende.

Karina Nerhus

– Få noen du kjenner til å hjelpe deg med appen hvis du synes det er vanskelig. Den er utrolig grei å bruke når du er på reise, sier hun.

I tillegg til legehjelp gjennom Eyr, dekker Frendes reiseforsikring barnebarna dine, hvis du har dem med på tur.

En annen fordel med å ha forsikringene i Frende, er at du får fullstendig oversikt over forsikringer i nettbanken, og alle regninger blir automatisk betalt.

Les mer om Frendes reiseforsikring 

Hun er tydelig på at du bør ha kontroll på forsikringen og appen før du reiser.

Når livet endrer seg drastisk

Om du flytter i omsorgsbolig, blir behovene for forsikring svært små. Kanskje trenger du kun en enkel innboforsikring.

Karina har erfart at mange har en fast «finansminister» hjemme, og at dette kan gjøre det vanskelig for den andre parten dersom en skulle bli syk eller falle fra.

– Få oversikt over forsikringene dere har sammen, slik at begge har god kontroll. Vi hjelper gjerne med å ta en gjennomgang, sier hun.

Susanne Tollerød, profilbilde
Av: Susanne Tollerød Kommunikasjonsrådgiver
Blogg:
Ikke bare bank