Betal genialt enkelt med Google Pay

  •  

Lars Pedersen betaler enkelt og raskt med mobilen. Ikke rart han smiler!

Tre herlige dager i London, og alt ble betalt med mobilen og Google Pay. På undergrunnen, i butikker og på restauranter. Kun ett sted hadde ikke kontaktløs betaling, St. Paul’s Cathedral. Men så ble den bygget på 1600-tallet også, da!

Sparebanken Sør er en av kun fire norske banker som tilbyr Google Pay. Klart man er stolt, da. Og klør litt etter å prøve dette. Åge Mørkesdal er produktansvarlig for kort hos oss, og testet ut Google Pay på ferie i London nylig. Man kan vel trygt si at han er over gjennomsnittet entusiastisk når han deler opplevelsen med oss.

- Med telefonen trygt plassert i høyre hånd bar det av sted til undergrunnen. Jeg åpnet skjermen, la mobilen på kontaktløsmerket ved inngangen, og porten åpnet seg. Så bar det ned i undergrunnen, gikk på toget og hoppet av et par stasjoner senere. Opp i dagslyset igjen, og ny portpassering. Mobilen ble lagt på kontaktmerket og porten åpnet seg på sekundet. Over alt hvor jeg var i London betalte jeg med mobilen. Genialt enkelt! 

Hva er egentlig Google Pay?

Google Pay er kort fortalt betaling med tæpping, uten bruk av pinkode og uten annen beløpsgrense enn det du har disponibelt på Visa-kortet fra Sparebanken Sør. Du åpner
skjermlåsen, plasserer telefon eller klokke inntil terminalen, og på et blunk er transaksjonen utført. Alle bankens Visa-kort, både debet- og kredittkort, kan benytte Google Pay i butikker, til betaling i apper og for handel på nettsteder med merket Google Pay. 

Hvem kan ta i bruk Google Pay på mobilen?

Du må ha Android-telefon (Lollipop 5.0 eller nyere). Også de nye smartklokkene fra Huawei, LG, Tag Heuer kan benytte Google Pay, fordi de er basert på samme operativsystemet. Og flere klokkemerker kommer.

Enkelt å komme i gang, og trygt å bruke

Lars Pedersen, vår entusiastiske og alltid smørblide leder for kort og betaling, lover at det er enkelt å komme i gang: – Du henter appen fra Google Play og legger inn betalingskortene du vil ha tilgjengelig for betaling. Når transaksjonen er ferdig, ser du en bekreftelse på telefonen. Og du har alltid oversikt over betalingene dine, både i Google Pay-appen og i bankens kundeløsninger. Sikkert, enkelt og sånn som flere og flere av oss helst vil ha det!

Hvor kan du tæppe?

Lars elsker å tæppe, og har nesten sluttet å bruke kort når han skal betale. Tæpping er en fremtidsrettet måte å betale på, fortsetter han. – Tenk bare hvor praktisk det er på steder der det lett oppstår kø, som i butikker, flyplasser og på konserter. Mobilen har vi jo alltid med oss. Neste år åpner også dagligvarebransjen for kontaktløs betaling.

- Over 40 % av betalingsterminalene i norske butikker er nå åpnet for tæpping, og innen utløpet av 2019 skal alle terminaler være det. Du kan også legge inn lojalitetskort i Google Pay og dermed rydde bort plastkortene man har til det. 

Tæpping på reise

Pedersen er stadig på farten, og har alltid flere kort med seg på utenlandsreiser. - Sparebanken Sørs Visa kredittkort er utrolig greit og lønnsomt å bruke på reise. Det er ingen årsgebyr, og med plastkortet kan du ta ut penger gebyrfritt i i hvilken som helst minibank i utlandet om du trenger det. Med kortet i Google Pay kan du bruke kortet gebyrfritt til alle kjøp uten å vise PIN til noen. Enklere blir det ikke. Og slik vil vi ha det på tur.    

Happy tæpping!

Priseksempel Visa kredittkort

Eff.rente 21,19 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1434 kroner. Totalt: 16 434 kroner.

Av: Janicke Altenborg Leder digitalt salg
Blogg:
Ikke bare bank