Slik løste Skalahus boligdrømmen for flere av sine kunder

  •  

På grunn av Husbankens instramninger, benyttet Skalahus "grønt boliglån" i Sparebanken Sør som finansieringsløsning for sine kunder til prosjektet på Solberg i Grimstad. Her med eiendomsutvikler Marius Mathiassen (t.v.), Merete Lie Seland, banksjef for bedriftsmarkedet i Grimstad, samt Magnus Kristiansen, daglig leder i Skalahus.

Hva gjør man som utbygger når Husbanken skrur igjen krana, og eget boligprosjekt med forhåndsolgte leiligheter er tilrettelagt husbankfinansiering? Ingen behagelig situasjon, noe Skalahus i Grimstad nå har fått erfare.

Skalahus hadde inngått avtale om salg av 11 av 12 leiligheter i byggetrinn 2 på Solberg i Grimstad, et prosjekt tilrettelagt for husbankfinansiering. Husbanken får hvert år bevilget midler over statsbudsjettet. På grunn av reduksjon i utlånsmidler, har Husbanken i 2019 måtte begrense seg til startlån for kommuner, samt prosjekter med boligsosial målsetning. Som en konsekvens av dette gir ikke lenger Husbanken grunnlån til ordinære boligprosjekter for 2019.

Ingen ønsket situasjon

Skalahus hadde på det tidspunktet boligkjøpere som ønsket å kjøpe ny leilighet i et trivelig boligfelt, men som ikke kunne få den finansieringsformen de hadde sett for seg. Med denne problemstillingen kontaktet daglig leder i Skalahus, Magnus Kristiansen, bedriftsavdelingen til Sparebanken Sør i Grimstad, hvor selskapet er kunde og hvor utbyggingen er finansiert. «Hvordan kan vi løse dette for våre boligkunder?», var spørsmålet banken fikk. På samme tidspunkt lanserte Sparebanken Sør grønt boliglån, et boliglån sikret med pant i energieffektive boliger, og hvor du får bankens beste rente.

God oppfølging

Grønt boliglån ble foreslått som løsning for Skalahus i Grimstad. I tillegg ble det utnevnt en fast kontaktperson på privatmarkedet i banken som boligkjøperne til Skalahus kunne henvende seg til. Det ble dermed enkelt og ryddig for Skalahus, som nå hadde et fast kontaktpunkt i banken for kundene sine. Deres kunder opplevde en rådgiver med god kjennskap til dette prosjektet, i tillegg til å få god rådgivning om andre forhold rundt sin økonomi, som blant annet forsikring og sparing. Utbygger er fornøyd, boligkjøper er fornøyd og banken er fornøyd.

Hvordan kvalifiserer boligen til grønt boliglån?

  • Boligen må ha energiklasse A eller B, eller være bygd etter 2012.
  • Vi tilbyr grønt boliglån kun til finansiering av primærbolig.

Hva er «grønt boliglån»

Grønt boliglån er boliglån som er sikret med pant i energieffektive boliger. Dine kunder får bankens aller beste rente, altså fra [139852] (nominell), på grønt boliglån ung fra Sparebanken Sør. Dine kunder kan da låne inntil 85 % av boligens verdi. Ved grønt fleksilån kan kunder låne inntil 60 % av boligens verdi.

Har du kunder med behov for finansiering til ditt prosjekt? Send lenken under til kunden din:

https://www.sor.no/lan/boliglan/gront-boliglan/ (34 år eller mer)

https://www.sor.no/lan/boliglan/gront-boliglan-ung/ (under 34 år)

Kontakt ditt lokale kontor

Ønsker du å snakke med en lokal bedriftsrådgiver om ditt prosjekt og hvordan dere kan jobbe sammen, kontakt en bedriftsrådgiver på ditt lokale kontor.

Se våre kontorer

Priseksempel grønt boliglån ung

Eff. rente 5,66 %, 2 mill., o/30 år, etabl.geb. 3500 kr. Kost. 1 685 027 kr.
Totalt: 3 688 527 kroner.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank