Vinterferie på Sørlandet

  •  

Frida Neverdal fra Visit Sørlandet gir deg 8 tips til hva dere kan finne på i vinterferien.

Sørlandet har mange spennende aktiviteter, med og uten snø, langs kysten og på fjellet, for barn og barnefamilier i vinterferien.

1. Besøk et av Sørlandets fantastiske fyr

Lindesnes Fyr er Norges eldste fyrsted, fra 1656 - og sørligste punkt på norsk fastland - 2518 km fra Nordkapp. Opplev en spektakulær natur. SydKapp Lindesnes er en attraksjon verdt et besøk – uansett vær.

Lista fyr er også et flott turmål i vinterferien. Det 34 meter høye steintårnet ble for første gang tent 10. november i 1836. Etter 134 trappetrinn kan en nyte en fantastisk utsikt over Listahalvøya og havet.

Lindesnes fyr i solnedgang

Lindesnes fyr i solnedgang. Foto: Inger L. Hutchinson

Kombiner dette gjerne med å gå en tur langs kyststien for å oppleve den vakre og dramatiske kystlinjen Farsund har å by på.

2. Pakk sekken og opplev Sørlandets flotte natur

Sørlandet strekker seg fra sjø til fjell og tilbyr flotte muligheter for korte og lange turer for små og store. Pakk sekken med deilig mat og ta beina fatt. Naturen er en arena for fantasi, aktivitet og læring. Fyr opp et bål og ta middagen ute.

3. Besøk et museum

Mange av museene har morsomme aktiviteter i vinterferien:

KUBEN i Arendal arrangerer vinterverksted hvor du kan lage rytmeinstrumenter. Verkstedet passer for barn fra 5-15 år. Det koster 50 kr å delta i verkstedet. Barn under 16 år har gratis inngang på museet. Kjøp billetter til verkstedet på nett eller ved inngangen. I tillegg til verkstedet kan barna dra på skattejakt i utstillingene, og når de er ferdige så venter det en liten premie!

Gimle gård inviterer til å bli med på jakten på de stjålne smykkene – en omvisning utenom det vanlige! Eierne av Gimle gård er bortreist, og tjenestefolket er alene i huset, og det ryktes at den beryktede tyven Ole Høiland er i området!

Kristiansand museum kan du besøke bakstehuset fredag og lørdag, der det selges kaffe, saft og stekes kanelboller. I tillegg kan du benytte området fritt hele uken til å gjennomføre en tun-rebus.

Flekkefjord museum åpner «håndverksted» i museumskjelleren hver lørdag. Verkstedet er åpent fra kl. 11-14. Det er et gratis, lavterskeltilbud for barn og barnefamilier (ca. 5-10 års alderen). Her kan dere lage leker – lastebiler, lokomotiver, båter, og så videre. Hver lørdag er det nye prosjekter. I tillegg til andre kunst- og håndverksprosjekter, f.eks. rosemaling som foregår samtidig.

Sjølingstad Uldvarefabrik ønsker små og store gjester velkommen på besøk i vinterferien (tirsdag - fredag kl. 11-15). Her står aktivitetsbordene klare. Er det vær til det, tennes bålpanna utenfor fabrikken.

sjolingstaduldvarefabrikk-foto.h.sorvig.jpg

Sjølingstad Uldvarefabrikk ønsker velkommen til morsomme verksted i vinterferien. Foto: H. Sørvig

4. Test skøyteisen

Skøyter er den perfekte aktiviteten for rastløse barn, en aktivitet som både er gøy og får ut masse energi. Midt på Torvet i Kristiansand finner du en skøytebane. Kunstisbanen kan benyttes av alle, gratis.

På Hovden finner du skøytebane ved siden av Hovden Badeland & Spa. Den er laget av naturlig is og standarden på isen kan dermed variere avhengig av temperaturen.

Mangler du skøyter?

Hos BUA kan du låne utstyr helt kostnadsfritt i en rekke av våre byer. BUA skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket.

Du finner BUA i Kristiansand.

5. Lær noe nytt

Knuden kulturskole inviterer til kurs i musikk, teater, dans, animasjon mf. for barn på 2-8.trinn. Engasjerte lærere og kursholdere er klare til å ta imot barn og ungdom som ønsker å lære nye ting, eller videreutvikle talentet sitt. Dette skjer i form av ulike kortkurs.

6. Dra på skitur

Du trenger ikke langt fra kysten før du finner snø. Dra innover i landet og oppdag fantastiske skiløyper.

På Sandrip i Vennesla finner man fine skiløyper, områder for skilek og akebakke. Det er også åpen varmestue på lørdager og søndager som selger bla. vafler, saft og kaffe.

Åseral, Hovden og Sirdalen yrer av flotte skiløyper som svinger seg i fjellet. Sirdal har store områder tilrettelagt for forfriskende langrennsturer i variert terreng med et løypenett på hele 200 kilometer.

Hovden byr på 180 kilometer med langrennsløyper som går opp i høyfjellet rundt 1200 meter over havet, her kan du nyte en fantastisk utsikt på turen.

Åseral er et fjellområde nord for Lindesnes-regionen og vest for Evje og Bygland i Setesdal. Her finner du flotte fjell med flere langrennsløyper for ulike nivåer.

Barn på ski i skoglandskap

Vinteren er ikke over helt enda, så finn frem skiene og kos dere på tur, foto: Visit Sørlandet

7. Dra på forestilling

Lørdag 17. februar kan dere dra på Kilden og oppleve Barneimpro-forestilling, en morsom, fantasifull og leken forestilling der barna selv er med på å inspirere historiene! Hver forestilling er unik, og de tar utgangspunkt i publikummet som er der akkurat den dagen. Inngangsbilletten koster 50 kr.

8. Dra på Vitensenter

På Vitensenteret i Arendal og Kristiansand finner dere interaktive utstillinger. Her finner dere spennende, lærerike og morsomme installasjoner som passer for alle aldre. Bli med og løs mysterier sammen med Knokkel Knut i KrimLaben eller lag en kul papirrakett og skyt på blink i rakettverkstedet.

Vi ønsker dere en god vinterferie!

- Sparebanken Sør og Visit Sørlandet.

Frida Neverdal, Visit Sørlandet.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank