Vinterferie på Sørlandet

  •  

Sørlandet byr på flotte opplevelser i vinterferien, foto: H.Søvig

Sørlandet har mange spennende aktiviteter, med og uten snø, langs kysten og på fjellet, for barn og barnefamilier i vinterferien.

Frida Neverdal fra Visit Sørlandet gir deg her 6 tips til hva dere kan finne på i vinterferien.

1. Besøk et av Sørlandets fantastiske fyr

Lindesnes Fyr er Norges eldste fyrsted, fra 1656 - og sydligste punkt på norsk fastland - 2518 km fra Nordkapp. Opplev en spektakulær natur. Sydkapp Lindesnes er en attraksjon, verdt et besøk – uansett v��r.


Lista fyr er også et flott turmål i vinterferien. Det 34 meter høye steintårnet ble for første gang tent 10. november i 1836. Etter 134 trappetrinn kan en nyte en fantastisk utsikt over Listahalvøya og havet.

Lindesnes fyr i solnedgang

Lindesnes fyr i solnedgang, foto: Inger L. Hutchinson

Kombiner dette gjerne med å gå en tur langs kyststien for å oppleve den vakre og dramatiske kystlinjen Farsund har å by på.

2. Pakk sekken og opplev Sørlandets flotte natur

Sørlandet strekker seg fra sjø til fjell, og tilbyr flotte muligheter for korte og lange turer for små og store. Pakk sekken med deilig mat og ta beina fatt. Naturen er en arena for fantasi, aktivitet og læring. Fyr opp et bål og ta middagen ute.

3. Besøk et museum

Mange av museene har gøye aktiviteter i vinterferien:

KUBEN i Arendal arrangerer vinterverksted hvor du kan lage uglegrilander og monstergirlander. 

I tillegg til verkstedet kan dere reise med tidsmaskinen i utstillingen BARNDOM eller gå på skattejakt og få en premie!

Odderøya museumshavn ønsker store og små velkommen på besøk i vinterferien. Utstillingen vår om plastbåtens historie er åpen og vi setter frem aktivitetsbord med maritime aktiviteter.

Lag et navneskilt med signalflagg, lag papirbåt med mast og seil og lær knuter og makramé. Vi får også besøk av Pelle Krabbe og inviterer til lesestund sammen.

Sjølingstad Uldvarefabrik ønsker velkommen til vinterferieaktiviteter på den levende museumsfabrikken. De lager morsomme insekter i filt, perler og ull (kr 50). Det blir også bålpanne, rebus og leker ute.

Andorsengården ønsker velkommen og gir gratis inngang for å feire Mandal 100 år som by onsdag 23. februar og lørdag 26. februar. I tillegg til utstillingene blir det vinterferierebus og tegneaktivitet for barn.

Flekkefjord museum nviterer til snekkerverksted og ullverksted, mandag 21. februar. Her kan du tove kuler til nøkkelknippe til ti kroner per stykk, blomster eller monstre gratis og mer. Du kan også nålefilte et sitteunderlag til 30 kroner per stykk.

Torsdag 25. februar kan du lage din egen båt, bil, robot eller snakkeboble på museet GRATIS.

Barn som driver med stoffverksted på Sjølingstad Uldvarefabrikk

Sjølingstad Uldvarefabrikk ønsker velkommen til morsomme verksted i vinterferien, foto: H. Sørvig

4. Test skøyteisen!

Skøyter er den perfekte aktiviteten for rastløse barn, en aktivitet som både er gøy og får ut masse energi. Midt på Torvet i Kristiansand finner du en skøytebane. Kunstisbanen kan benyttes av alle, er gratis. Kunstisbane finner du også i Arendal og Lyngdal.

På Hovden finner du skøytebane ved siden av Hovden Badeland & Spa. Den er laget av naturlig is og standarden på isen kan dermed variere avhengig av temperaturen.

Mangler du skøyter?

Hos BUA kan du låne utstyr helt kostnadsfritt i en rekke av våre byer. BUA skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket.

Du finner BUA i Kristiansand, Lyngdal og Grimstad.

5. Lær noe nytt!

Knuden kulturskole inviterer til kurs i musikk, teater, dans, animasjon mf. for barn på 2-8.trinn. Engasjerte lærere og kursholdere er klare til å ta imot barn og ungdom som ønsker å lære nye nytt, eller videreutvikle talentet sitt. Dette skjer i form av ulike kortkurs.

6. Dra på skitur

Du trenger ikke langt fra kysten før du finner snø. Dra innover i landet og oppdag fantastiske skiløyper.

Åseral, Hovden og Sirdalen yrer av flotte skiløyper som svinger seg i fjellet. Sirdal har store områder tilrettelagt for forfriskende langrennsturer i variert terreng med et løypenett på hele 200 km.

Hovden byr på 180 kilometer med langrennsløyper som går opp i høyfjellet rundt 1200 meter over havet her kan du nyte en fantastisk utsikt på turen. Åseral er et fjellområdet nord for Lindesnes-regionen og vest for Evje og Bygland i Setesdal.

Her finner du flotte fjell med flere langrennsløyper for ulike nivåer.

Barn på ski i skoglandskap

Vinteren er ikke over helt enda, finn frem skiene og kos dere på tur, foto: Visit Sørlandet

Vi ønsker dere en god vinterferie!

- Sparebanken Sør og Visit Sørlandet.

Frida Neverdal, digital historieforteller, Visit Sørlandet.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank