Satser på nyutdannede traineer

  •  

Julian Gjestvang fikk en spennende periode som trainee i Sparebanken Sør i avdelingen forretningsutvikling.

– Å være trainee i banken var lærerikt og ga meg mulighet til å prøve ut mye forskjellig, forteller Julian Gjestvang, tidligere trainee i Sparebanken Sør.  

I flere år har banken ansatt unge, nyutdannede traineer, deriblant Julian Gjestvang. Trainee Sør et regionalt traineeprogram der traineene er innom tre ulike bedrifter fordelt på 18 måneder. Ordningen er et samarbeid med Trainee Sør, og har som hensikt å styrke Sørlandets konkurranseevne.  

Fordeler som trainee

Julian hadde sin andre traineeplassering i Sparebanken Sør. Før dette var han i Agder Energi, hvor han også er tilbake for sin siste plassering. Han trekker frem flere fordeler ved programmet.

– Som trainee får man en unik plassering i en bedrift med stor fleksibilitet. Du blir inkludert, og du har stor frihet til å prøve ut mye forskjellig. Det å få lov til å prøve seg i ulike bedrifter er veldig nyttig som nyutdannet. Du tror du vet hva du vil jobbe med, men sannsynligvis gjør du ikke det. I tillegg er det mange andre traineer på din egen alder, og man får et stort nettverk, forteller han.

Julian Gjestvang, tidligere trainee i Sparebanken Sør

I banken jobbet Julian med strategisk utvikling i avdeling Forretningsutvikling. Med en bachelorgrad i matematikk og mastergrad i statistikk og anvendt sannsynlighet, fikk han god bruk for det han hadde lært gjennom studiene. Noen av prosjektene han jobbet med var digitalisering av markedsføringsverktøy, og bruk av kunstig intelligens i markedsføringskontekster.

– Utdanningen min innenfor statistikk er særlig relevant for bruk av kunstig intelligens, som jeg jobbet mye med. Derfor synes jeg det var veldig gøy å få jobbe med disse prosjektene, hvor jeg også ble tildelt mye ansvar, sier han. 

En viktig ressurs 

 – Trainee Sør spiller en viktig rolle ved å sikre at ambisiøse og kloke hoder får innblikk- og jobbmuligheter i landsdelens næringsliv og offentlig sektor, sier Rolf Søraker, stabssjef i Sparebanken Sør.

Rolf Søraker, Sparebanken Sør

Han forteller at banken er opptatt av å bidra til å gi disse talentene en unik start på yrkeskarrieren, og at dette er en viktig del av bankens samfunnsoppdrag

– Ved å ta inn traineer får vi tilgang til høyt kvalifisert arbeidskraft som tilfører oss verdifull kunnskap og nye impulser. Ikke minst gir dette oss en mulighet til å bli kjent med fremtidige ansatte.

Rolf Søraker

Godt samarbeid med kollegaer

Julian opplevde et godt arbeidsmiljø med imøtekommende kollegaer.

– Til tross for at jeg var nyutdannet og fersk i arbeidslivet, opplevde jeg at kollegaer var genuint interessert i å lære av meg som trainee. Jeg ble alltid lyttet til, og følte at jeg kunne bidra med en annerledes tilnærming til hvordan problemer ble løst, basert på hva jeg har lært gjennom studiene.

Han beskriver tiden i banken som en verdifull erfaring han tar med seg videre.

– I en bank med så mye bra kunnskap, imøtekommende mennesker og interessante arbeidsoppgaver, ser jeg tilbake på traineeperioden i banken som spennende og lærerik.

Nyansatt midt i en pandemi

Jeg er selv trainee i banken nå, og kjenner meg godt igjen i Julians beskrivelse av det inspirerende og lærerike miljøet. Og kanskje har det vært ekstra spesielt for oss som kom inn som traineer midt i en pandemi, der hjemmekontor og digitale møter har preget arbeidshverdagen. Heldigvis har ikke dette lagt noen demper på verken trivsel eller arbeidsoppgaver.

Anine Bentsen, trainee

Bratt læringskurve

Læringskurven de siste månedene har uten tvil vært bratt, og takket være hyggelige og rause kollegaer, som jeg stort sett til nå bare har truffet over Teams, føler jeg meg heldig som får være en del av både Trainee Sør og Sparebanken Sør.

Av: Anine Bentsen Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank