Får flere muligheter gjennom Trainee Sør

  •  

Ann-Margrethe Pedersen, Kjetil Pettersen og Sondre Hammersbøen er utplassert hos banken via Trainee Sør.

Sparebanken Sør er medeier i Trainee Sør, og får hvert år flere spennende talenter innom bedriften. Ann-Margrethe Pedersen, Kjetil Pettersen og Sondre Hammersbøen får brukt utdannelsene sine her i banken, samtidig som de blir utfordret faglig.

– Det er spennende med forskjellige erfaringer og arbeidsfelt, og det er godt å jobbe med det jeg har forberedt meg på i utdannelsen min, sier Kjetil.

Ann-Margrethe, Kjetil og Sondre jobber med forskjellige felt i banken, og alle kom i gang med Trainee Sør fordi de syntes det virket spennende. Før de kom til Sparebanken Sør har de vært utplassert i blant annet Hennig-Olsen Is, Kristiansand Kommune og Å energi. De er fornøyde med at de får brukt utdannelsen sin mens de er i Trainee Sør.

– Det beste er det sosiale miljøet. Du kan egentlig prate med hvem som helst på tvers av avdelinger, og uansett hvem du trenger så får du et ja hvis du har behov for et møte, sier Sondre.

Kommer-ut-i-arbeidslivet-med-Trainee-Sør-og-Sparebanken-Sør.jpg

Erfaring og kunnskapsdeling

Trainee-perioden er på 18 måneder, og traineene skal innom tre forskjellige bedrifter. For Sondre og Kjetil er dette stilling nummer to, og Ann-Margrethe er på sin tredje stilling. Sondre har jobbet som konsulent innenfor IT-prosjekter i kommunen, og fokuserer nå på risiko og risikovurdering i banken.

Ann-Margrethe har jobbet med implementering av nye IT-systemer, og får nå teste nye verktøy hun har hatt lyst til å prøve lenge.

— Jeg har for eksempel lenge hatt lyst til å lære meg Power BI, et program som hjelper deg å visualisere data. Det får jeg mulighet til her, sier hun.

Kjetil jobber blant annet med kontrollering av daglige transaksjoner og handel i banken. Han forteller at selv om noen aspekter med bankjobben var som han forestilte seg, er det en del ting å sette seg inn i.

– Det er mange forskjellige systemer man må sette seg inn, og tempoet er høyt. Heldigvis er det alltid hjelp å få, og det er jo morsommere når man blir utfordret litt, sier han og legger til: 

– Folka på avdelinga er veldig kunnskapsrike. De deler gjerne, og er opptatt av at kunnskapen skal komme alle til gode, sier Kjetil.

Anbefaler Trainee Sør

– Du får et godt nettverk og mange gode utviklingsmuligheter. Det er en av de beste måtene å få mye ulik kompetanse og erfaring på kort tid. I tillegg kan det være en god vei inn i arbeidslivet etter universitetet, sier Ann-Margrethe.

Rolf Søraker er direktør for konsernstab i banken, og er veldig fornøyd med opplegget til Trainee Sør.

– Det er mange grunner til at Trainee Sør er viktig for oss og regionen. De er gode til å fange opp talenter fra ulike felt, og vi ønsker å bidra til at traineene får videreutviklet seg innenfor det de er interessert i. De får erfare hvordan det er å jobbe i en etablert og trygg bedrift, og banken får fersk kompetanse fra engasjerte, unge mennesker, sier han.

Les mer om Trainee Sør her (åpnes i nytt vindu).

Neste søknadsfrist er 15. oktober.

Blogg:
Ikke bare bank