Espen fikk jobb før utdannelsen var ferdig

  •  

Espen Jægersborg (27) trives med jobben i Sparebanken Sør.

Espen Jægersborg (27) er egentlig musiker, men et vikariat i Sparebanken Sør førte til at han endret yrkesretning. Nå har han fast jobb i banken, og er snart ferdig utdannet finansiell rådgiver. – Det er viktig å ansette folk med ulik bakgrunn, sier regionbanksjef Nina Sørensen. 

— Jeg har alltid hatt en interesse for økonomi, men det tok ganske lang tid før jeg visste at jeg ville prøve å skifte yrkesvei. Jeg har ikke lagt musikken på hylla, men fokuserer mest på å bli ferdig med den nye utdannelsen, sier Espen.

Han studerer til å bli autorisert finansiell rådgiver ved siden av jobb, og Sparebanken Sør betaler og tilrettelegger for utdannelsen.

— Det som var gøy med å ansette Espen var at vi trengte en vikar ganske fort. Vi så raskt at han hadde mange gode kvaliteter. Han bryr seg om kundene, bygger tillit og er villig til å gjøre det lille ekstra. Det er viktige egenskaper for oss her i banken, sier Nina Sørensen, regionbanksjef i Sparebanken Sør.

Nina Sørensen, regionbanksjef

Hoppet i det

Espen er utdannet musiker, men interessen for økonomifaget ledet ham etter hvert inn på et annet spor.

— Jeg fikk et vikariat som daglig leder på Rosegården Teater i seks måneder. Der hadde jeg ansvaret for mange av de økonomiske oppgavene i driften, og innså raskt at jeg ville gjøre mer av dette.

Espen begynte å studere på egenhånd, og da det kom et vikariat i Sparebanken Sør bestemte han seg for å søke.

— Jeg tenkte at jeg må jo bare prøve. Jeg fikk først et vikariat i dagligbank, så fast stilling. Nå jobber jeg mot å bli autorisert finansiell rådgiver.

Nina Sørensen forteller at når banken rekrutterer ser de ikke kun på de formelle kvalifikasjonene, men også de sosiale og uformelle egenskapene.


— Vi er alltid på jakt etter folk med ulik kompetanse. Vi skal jo være en bank for alle slags mennesker og da er det viktig at vi ikke bare henter inn folk med helt lik bakgrunn. Og vi skjønte jo fort at Espen var flink, sier hun.

Handler om å hjelpe andre

Studieløpet Espen tar for å bli autorisert finansiell rådgiver er et selvstudium. Sparebanken Sør sponser utdannelsen og legger til rette for noe studietid i arbeidstiden. Mesteparten av studiene må skje utenfor arbeidstid, men det er opp til hver enkelt hvor lang tid det tar.

Espen Jægersborg

— Jeg blir ferdig i juni, det skal bli godt. Det er jo rådgiver jeg har lyst til å jobbe som, jeg synes det er veldig fint å kunne hjelpe andre med enkle hverdagsting. Jo mer man kan selv, jo bedre kan man faktisk gjøre det økonomiske livet til kundene, sier Espen.

Espen er en av tre ansatte som nå gjør ferdig utdannelsen med hjelp av Sparebanken Sør.

Blogg:
Ikke bare bank