Rabalder - en barnebutikk med fremtiden i tankene

  •  

Ellen Karoline Egge gleder seg til åpning av barnebutikken Rabalder!

Store ting skjer i Storgata 12 i Grimstad. Etter måneder med oppussing og planlegging, åpner endelig barnebutikken Rabalder dørene. Butikkeier Ellen Karoline Egge gleder seg.

– Som mange andre har jeg alltid hatt en liten drøm om å starte noe eget. Nå står jeg med nøkkelen i hånda til mitt eget lille barneparadis og kan slå fast at den drømmen har gått i oppfyllelse. Det er utrolig stas, smiler hun.

Ellen Karoline er selv mamma til to små jenter, en på ett og en på fire år. – Jeg syntes det var synd at jeg ofte måtte ut av byen eller handle på nett for å finne ting til jentene, forklarer Ellen. Slik blomstret ideen om en egen barnebutikk frem.

Bærekraftige produkter som går i arv er tanken

Ellen Karoline har hatt særlig fokus rundt kvalitet og varighet rundt produktene sine, og bærekraft er et viktig tema.

– I dagens samfunn har vi dessverre en altfor stor bruk og kast-mentalitet. Mitt ønske er at produktene fra min butikk skal kunne gå i arv - gjerne i generasjoner, forteller Ellen ivrig.

Mange av produktene er laget av treverk eller bioplast. I tillegg har Ellen Karoline hatt et ønske om å skille seg ut da produktlisten ble skrevet.

– Jeg ønsker å finne frem til unike merker som kanskje ikke så mange kjenner fra før, i tillegg til de kjente, skandinaviske kvalitetsmerkene. Derfor har det vært inspirerende å lete verden rundt etter små, bærekraftige bedrifter for å finne unike varer og leverandører.

Foto av tegnesaker som selges i butikken

Lokalt engasjement er viktig

Lokal handel og engasjement har alltid vært en hjertesak for Ellen Karoline.

– Jeg har fått utrolig mye god hjelp og støtte fra så mange av de andre lokale butikkeierne i byen. Jeg opplever at alle jeg spør om råd, er rause med kunnskap og virkelig ønsker at jeg skal lykkes. Det er utrolig hyggelig.

Ellen Karoline har også fått produsert egne produkter i samarbeid med mannen sin, som illustrerer tegnebøker og kort til butikken.

– Selv om dette er mitt prosjekt, har det vært godt å ha familie, venner og andre butikkeiere som heier og bidrar. Jeg veldig takknemlig for all støtten og hjelpen jeg har fått.

Rom ble absolutt ikke bygget på en dag

Butikkeieren fikk nøkkelen i hånda i mars, men prosessen frem hit har vært lang.

– Prosessen startet vel egentlig for halvannet år siden, med sondering av markedet og valg av lokaler. Kontrakten til lokalet var klart i fjor sommer, og jeg er veldig fornøyd med plassering, ettersom butikken ligger midt i knutepunktet i Grimstad mellom Gågaten og havna. Jeg vil også rette en takk til Skalleberg Eiendom for en storstilt oppussing av lokalet, fortsetter Ellen Karoline.

– Allerede før jul begynte jeg å få mange store vareleveringer. Pappeskene som har stått rundt omkring i huset har virkelig vært en påminner om at noe stort er på gang.

Ellen Karoline i uferdig butikk med kasser

Ellen Karoline har til nå ansatt tre personer som skal hjelpe henne i butikken, i tillegg til flere som skal være med på å lage skikkelig sommerstemning utenfor.

– Jeg ønsker å se potensialet i hele lokalet. Derfor skal jeg lage en isbar med tropisk atmosfære ute på terrassen til butikken når sommeren kommer for fullt. Det kommer til å bli en liten smak av Hawaii, forteller hun.

Åpningsfesten står for tur

Åpningen av butikken er fredag 22. april, og Ellen Karoline lover en flott åpningsfest gjennom hele helgen.

– Det kommer dansere som skal lage Bukkene Bruse-show for barna, det vil bli flere giveaways og mye annet gøy. Med åpningsdagen rett rundt hjørnet innrømmer hun at nervene kommer snikende.

– Det er i grunn litt deilig å kjenne på nerver, det bekrefter bare hvor mye innsats vi har lagt ned i butikken.

Man må tørre å satse

Ellen Karoline deler noen gode tips til de som ønsker å starte for seg selv og legger særlig vekt på at også kvinner må tørre å satse.

– Jeg ønsker å gå frem som et godt eksempel for jentene mine og vise at man kan få til hva enn man vil, bare man har troa og jobber hardt. Mitt beste tips er å prøve å se løsninger fremfor problemer. Ting vil som regel falle på plass etterhvert, og ofte blir resultatet enda bedre enn man hadde sett for seg i utgangspunktet. Det er lov å spørre andre til råds, og det er lov å feile litt i blant.

Jeg vil mye heller ha turt å satse, enn å angre på at jeg aldri tok sjansen, avslutter Ellen Karoline.

Karuna Fagerstrøm er ansvarlig for bloggen vår en periode
Av: Karuna Fagerstrøm Tidligere sosiale medier-ansvarlig og innholdsprodusent (vikar)
Blogg:
Ikke bare bank