Selger egenproduserte villsauskinn fra Jåsund

  •  

Kristine Tønnesland Ariansen er gründeren bak Norsk Villsauskinn AS og selger saueskinn over hele landet.

Etter å ha drevet med villsau i flere år og hatt samarbeid med ulike butikker, bestemte Kristine Tønnesland Ariansen seg for å satse og starte for seg selv hjemmefra. Nå driver hun butikk og nettbutikk, og selger til kunder over hele landet.

Da avgjørelsen var tatt om å starte for seg selv, var det bare å hive seg rundt, bestille skilt, og få det opp langs veien utenfor huset i Jåsund, hvor Kristine holder til. Her driver hun sin egen lille gårdsbutikk, i tillegg til nettbutikk (åpnes i nytt vindu). 

Bedriften vokser

– Etter at vi bestemte oss for å starte for oss selv har det bare ballet på seg. Vi begynte i det små, og siden har vi kjøpt opp andre bønder. Noen av disse har jeg stått på venteliste hos i mange år for å få lov til å forhandle. Det har vært gøy, og en reise fra ende til annen, forteller Kristine.

kristine og sauseskinnGode resultater i bedriften

Kristine, som egentlig er utdannet helsesekretær, forteller at det falt seg naturlig å drive med villsau og produksjon av skinn etter at hun og familien flyttet til Jåsund og overtok svigerfars gamle villsauer. Og det er ingen tvil om at hun har lagt all sin lidenskap i bedriften.

– Dette er mitt, og det betyr så mye for meg. Jeg brenner for det jeg gjør, og det er noe ekstra spesielt ved at jeg har startet det selv og vært med på reisen helt fra starten av, forteller hun.

At Kristine brenner for det hun driver med, synes også på resultatene. I 2019 omsatte den lille bedriften for over én million kroner, og omsetningen har ikke vært noe dårligere gjennom pandemien, tvert imot.

Og for Kristine er forholdet til sauene vel så viktig som at bedriften går bra. Hun legger også til at veien til suksess for henne er å ha det gøy underveis på reisen. 

Kristine Tønnesland Ariansen er gründeren bak Norsk Villsauskinn AS og suksessfull nettbutikk.– Her følger vi sauene hele veien og får et nært bånd til dem, noe som har vært en veldig fin del av reisen. Vi kunne lagt hele produksjonen til utlandet og tjent enda mer penger, men det er ikke det vi ønsker. Det betyr mye for oss å være tett på sauene, sier hun og fortsetter:

– Det er også kjempeviktig at man liker det man jobber med. Nå er jeg egentlig der jeg ønsker å være, men jeg drømmer på sikt om å drive med dette 100 prosent og ha en egen ordentlig butikk.

Nettbutikk selger til kunder over hele landet

For to år siden startet Kristine nettbutikk i tillegg. Det har blitt en stor suksess, og nå sender hun skinn til kunder over hele landet.

– Etter at jeg fikk støtte fra Lister-fondet i 2019 bestemte jeg meg for å kjøre på med nettbutikk også. Jeg hadde ingen kunnskap fra før av hvordan jeg skulle gjøre det, men takket være god hjelp har det gått over all forventning, sier hun.

Enda enklere med Vipps

Med Vipps som betalingsløsning synes Kristine det er enda enklere å drive nettbutikk, og hun opplever at stadig flere benytter seg av det fremfor kort når de betaler hos henne.

– Vipps som løsning er helt genialt, og veldig enkelt. Det er enkelt for meg som driver nettbutikken, samtidig som det gjør det enklere for kunden å betale, sier hun.

Vipps i butikk

Ønsker du også Vipps som betalingsform? 

Mindre kontanter i samfunnet gjør det viktigere å velge andre betalingsmetoder som kundene foretrekker. Over 3,9 millioner kunder bruker nå Vipps daglig. 

Velg en betalingsmetode kundene dine liker 

Flere kunder gjennomfører kjøpet når de ikke trenger å finne lommeboken  

Her kan du se hvordan Vipps på Nett fungerer i praksis.

Ønsker du å ta betalt på nett se her: https://vipps.no/produkter-og-tjenester/bedrift/ta-betalt-paa-nett/ta-betalt-paa-nett/

 

Av: Anine Bentsen Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank