Fem tips til en god og billig ferie!

  •  

Når været er fint øker humør og aktivitetsnivå, og med både feriepenger og skattepenger på konto er det fort gjort at lommeboka blir varm. Det er derfor viktig å opprettholde en viss kontroll, og det er akkurat det jeg nå har tenkt å hjelpe deg med!

Fortsett å smøre niste

I sommer og sol blir den gode, gamle brødskiven kjedelig. Det er jo mye diggere å gå innom butikken før jobb, liksom! I stedet, miks det opp med å kjøpe forskjellige typer brød og pålegg, eller lag deg en salat hjemme før du drar. Små utlegg blir over tid til mye penger, og 60 kroner på lunsj hver dag i 4 uker er over 1 000 kroner! Tenk det! Det er nok penger til en finere middag ute på restaurant for deg og fruen, det.

Utnytt tilbudene når du kjøper inn mat før grillfesten til helga

De fleste matbutikker har kampanjer på sine grillprodukter. Kjøp alt i samme butikk, og spar penger! Så enkelt er det! Det finnes i tillegg en app hvor alt av tilbudsaviser er samlet på samme sted. Benytter man denne aktivt er det mye å spare. Appen heter «Mattilbud» og finnes for både Apple og Android.

 

Ta med deg lite penger på byen

En varm sommer er ikke det samme uten noen utepils i godt lag for de fleste studenter. Er planen en kveld på byen, ta et par kalde sammen før dere går ut. Før du drar ut overfører du alt du ikke har tenkt å bruke denne kvelden til en annen konto. Da kan du kun bruke de som står på kortet. Smart? 

Ta sykkelen i stedet for bussen

Å sykle er digg, aktivt og ikke minst gratis. Sykkelen kan også friste med en ekstra gulrot: du styrer tiden selv. Så lenge værgudene tillater det forblir sykkelen min favoritt! Og med det utrolig deilige været vi har i år er det helt herlig for oss som liker å sykle. Bekymringer og stress rundt å rekke bussen forsvinner, og man sparer attpåtil penger på å sykle! Er ikke det fantastisk?

Kjøp restplass om du drar utenlands

Har man fleksibiliteten til å kunne bestille ferien en ukes tid før avreise, er dette absolutt noe du burde gjøre. Når det nærmer seg avreise blir reisebyråene desperate etter å fylle flyene, og de selger billetter til sterkt rabatterte priser. Jeg har selv sett ferieturer bli solgt for under halv pris en uke før avreise, så hvorfor ikke utnytte dette! Baksiden med restplasser er naturligvis at du ikke vet hvor reisen går før et par uker før. Likevel, det ligger veldig bra ferieturer blant restplassene, og det er absolutt ikke tilfelle at det kun er «dårlige rester»! Det er derfor en sterk anbefaling fra meg at du avtaler tidspunkt for avreise med ditt følge og kjøper en restplass når det nærmer seg. Da har alle i følget fri fra jobb og skole, og reisen blir billigere enn først antatt. Mer penger til fest og moro! (eller massasje og spa?) Jippi!

Ha en herlig, billig og gøy sommer!

PS: Sparebanken Sør er på Facebook, Instagram og Snapchat. Følg oss nå for å ikke gå glipp av noe! Du finner oss med brukernavn SparebankenSor.

Profilbilde av studentblogger Fredrik Dybwad
Av: Fredrik Dybwad Tidligere studentblogger
Blogg:
Ikke bare bank