Blakk fredag?

  •  

Det er mange tilbud i butikkene denne uka, og fort gjort å falle for fristelsen til å kjøpe litt mer enn du hadde tenkt. Studentblogger Jenny Thomassen har laget en sjekkliste som kan hjelpe deg med å handle smartere. 

For en uke siden var det «singles day». På fredag er det «black friday», og mandagen etter er det «cyber monday». Med overflod av tilbud på alle sosiale medier, nettsider og ads er det en selvfølge at man blir trigget. Navngitte salgsdager er til for å få oss, forbrukere, til å dra kortet. Det kan for all del være veldig praktisk med litt nedsatte priser, særlig i julegavesesongen. Utfordringen er bare å begrense seg, og ikke la impulsene ta over viljestyrken. Med litt strategisk planlegging og en god oversikt kan du bruke priskrigen til din fordel.   

Jeg har laget en sjekkliste, som forhåpentligvis hjelper deg å holde hodet kaldt, når alle tilbudene får det til å brenne i lommeboka. La oss handle smart!

Studentblogger Jenny Thomassen

1. Lag en handleliste

Start med å sette opp en handleliste over hva du trenger, og hold deg til denne.
Det er lett å la seg rive med, men mye billig kan til slutt bli dyrt.

2. Få oversikt 

Sjekk ut tilbudene som kommer på forhånd. På denne måten får du utnyttet tilbudene på best mulig måte. Er det noe du har tenkt at du trenger over lenger tid?

3. Vær kritisk til tilbudene

Har du sjekket at det du ønsker å kjøpe er et godt tilbud, og ikke bare god markedsføring? Ta deg tid til å sjekke ulike nettsider før du kjøper noe. Bruk priskrigen til din fordel.

4. Ikke bruk penger du ikke har

Ikke fall for fristelsen til å dra kredittkortet, hvis du ikke er sikker på at du har pengene du bruker. Det er lett å tro at tilbud er penger spart, men med kredittkortet kan det lett bli at du «sparer» penger du ikke har.

5. Kjøp julegaver

Dette er en gylden mulighet til å være tidlige ute med å få krysset av et par julegaver fra lista, samt spare noen hundrelapper.  Da blir det mer tid til hygge, og mindre stress frem mot jul.

Husk! Du sparer ikke penger av å kjøpe mer gaver, ting eller klær, bare fordi det er salg.
Still deg selv spørsmålene:

  • Trenger jeg dette?
  • Vil det bli brukt?
  • Vil jeg prioritere å bruke penger på dette nå?
Foto av studentblogger Jenny Thomassen
Av: Jenny Thomassen Studentblogger og instagrammer
Blogg:
Ikke bare bank