Slik handler du smart på Black Friday

  •  

Det som før var Black Friday, har blitt til Black Week og Cyber Monday. Med andre ord står tilbudene i kø, så tenk smart før du handler.

– Å handle under Black Week er både økonomisk smart og gøy, for her er det penger å spare. Det som er viktig er å ikke la tilbudene gå til hodet på deg, da kan du fort gå på en økonomisk smell. I alle fall om intensjonen egentlig var å spare penger på julegaveshoppingen, sier Kenneth Sjåvåg, privatøkonom i Sparebanken Sør.

Her kommer han med 4 gode tips til hvordan du kan handle smart:

1. Legg en plan

Skriv opp hva du ønsker å se etter, før du går inn i butikken. Har familien lenge hatt bruk for en ny vaskemaskin, kan tilbudene fra elektrogigantene spare deg for flere tusenlapper. Eller er det kanskje noe du selv har hatt på ønskelista lenge som nå er på tilbud? 

Skriv opp hva du er ute etter og gå målrettet på leting etter dette. Slik sparer du både tid og penger i årets travleste handleuke.

2. Julegavehandling

Julegaver er noe de fleste likevel skal handle inn de neste ukene, så hvorfor ikke kickstarte handlingen under Black Week? Slik sparer du mest sannsynlig penger på noe du uansett skal kjøpe inn.

Sørg for å notere ned ønsker fra hele familien. Kanskje får du krysset av gavene til svigers før første desember?

Også her er det viktig å være strukturert, gå etter lista og se om du finner gode kupp.

3. Ikke bruk kredittkortet tankeløst

Når tilbudene er gode, er det lett å tro at salg = penger spart. Hvis lønninga enda ikke har tikket inn, er det lett å ty til kredittkortet.

Dette er en grei løsning, så lenge du vet at du får tilbakebetalt beløpet i tide.

Hvis ikke, så kan et godt tilbud kjøpt på kreditt by på mer hodebry enn glede senere.

4. Sjekk priser og planlegg handleturen

Selv om butikkens tilbud lyser mot deg med både 30, 50 og 70 prosent, kan det være lurt å gjøre litt research på hva varen egentlig har kostet og hvor du faktisk får den beste dealen. Er det et reelt godt tilbud?

Med prisjakt.no kan du lett sjekke hvilke butikker som ligger lavest i pris. Vil du unngå køkaos, men likevel benytte deg av gode tilbud, er netthandel gull verdt.

– Jeg oppfordrer absolutt til å benytte seg av Black Week, men la oss sammen handle med måte. Slik sparer vi både lommeboka og miljøet.

Kenneth Sjåvåg

Priseksempel Visa kredittkort

Eff.rente 21,19 %, 15 000,-, o/12 md. Kostnad 1434 kroner. Totalt: 16 434 kroner.

Karuna Fagerstrøm er ansvarlig for bloggen vår en periode
Av: Karuna Fagerstrøm Tidligere sosiale medier-ansvarlig og innholdsprodusent (vikar)
Blogg:
Ikke bare bank