Slik sikrer du deg mot skityveri

  •  

Pass godt på utstyret ditt i slalombakken.

Vårt enkle og effektive tips mot skityveri: Skill skiene.

Mange trekker i disse dager til fjells. Både skiturister og skityver.

Det er når du setter fra deg skiene for å varme deg i solveggen eller varmestua at tyvene ser sitt snitt til å stikke av med utstyret ditt.

Forsikringsbransjen anslår at ski og utstyr for rundt 12 millioner stjeles hvert år, men det finnes enkle knep for å lure skityvene.

Skill skiene dine om du må sette dem fra deg uten tilsyn. Er dere flere sammen i bakken kan dere enkelt sette ulike ski sammen i par, da er det enklere å finne igjen utstyret etterpå. Det koster ingen ting, og tar bare et øyeblikk.

Flere tips mot tyveri i slalombakken

Du kan også kjøpe deg en enkel skilås i sportsbutikken eller skiutleien.

Det er oftest en wirelås som er lett å ha med seg i lomme eller sekk, og det er også en billig forsikring mot tyveri.

Forsikringsbransjen har i mange år etterlyst låsbare ski- og brettstativ i alpinanleggene, og flere skisteder er det allerede på plass.

Har du mulighet til å låse skiene, gjør det.

Er du ferdig for dagen og skal på after-ski, bør du sette dem fra deg hos en vakt, på hytta eller ta deg tid til å låse dem inn i bilen eller skiboksen.

Kontakt politiet hvis du blir utsatt for tyveri. Få alltid en kopi av anmeldelsen om du vil ha igjen penger fra forsikringsselskapet.

Frendes reiseforsikring er en rekke ganger kåret til Norges beste, og dekker reisegods og sportsutstyr for inntil 500.000 kroner.

For å dekke et skityveri stiller forsikringsselskapene krav til at du ikke skal forlate skiene ubevoktet over lengre tid.

Les mer om reiseforsikringen vår her.

Av: Hans Jacob Brekke Tidligere blogger
Blogg:
Ikke bare bank