Har du forsikret det aller viktigste?

  •  

Hus, hytte, bil og båt forsikrer vi. Selvsagt. Men hva med vårt eget liv og helse? Visste du at bare 2 av 100 opplever husbrann? Mens hele 20 av 100 blir langvarig syk eller ufør i alderen 35-55 år? 

Bare 2 av 100 opplever husbrann, mens hele 20 av 100 blir langvarig syk eller ufør.

Det er altså langt mer sannsynlig at du blir arbeidsufør enn at huset ditt brenner. Men du har ikke droppet husforsikring av den grunn, har du?

Alt for mange forsikrer ikke sitt eget liv og helse gjennom personforsikring. Vi ser dessverre at slike dekninger ikke ses på som «melk og brød» produkter, på lik linje med lån, kort og nettbank, og sånn sett naturlig er lettere å utsette.

Personforsikring gjennom Frende Forsikring, som er bankens leverandør av forsikring, kan hjelpe deg med:

  • Dødsrisikodekning - om du faller fra kan en slik dekning sikre at etterlatte har råd til å sitte med boligen og andre økonomiske forpliktelser.
  • Uføredekning - er du uheldig og blir ufør er du heldig som bor i Norge som har et system for uførepensjon. Men uførepensjonen er lavere, og ofte vesentlig lavere, enn lønnsinntekten din. En uføredekning hos Frende vil kunne sikre deg en inntekt opptil 90 % av din inntekt som arbeidsfør,

I tillegg til dette vil barneforsikring være en trygghet for mange. Om et barn blir ufør, vil en barneforsikring hos Frende gi god økonomisk støtte til barnet frem til fylte 67 år.

Det er ikke alle som har behov for personforsikringer, men veldig mange har et slikt behov om uhellet skulle være ute. Vi ser blant annet at veldig mange i dag etablerer seg som samboere, altså ikke som ektefeller, noe man merker liten praktisk forskjell på i hverdagen.

Uten felles barn arver gjenlevende samboer kroner 0

Men, forskjellen er stor om en av dere faller fra, da har samboere kun en begrenset arverett om man har felles barn. Uten felles barn arver gjenlevende samboer 0 kroner. Denne utfordringen kan løses med personforsikring, men man må være i forkant.

Jeg oppfordrer deg til å ta en gjennomgang av dette med din rådgiver i banken. Skulle møtet avdekke at du eller dere har behov for forsikringsdekninger, finner dere sammen en tilpasset løsning for deg og din økonomi.

Vi er her for deg!

Møtebooking online

Nå kan du reservere tid med kunderådgiveren din via nett- eller mobilbanken. Logg inn og se når rådgiveren din er ledig. Dersom du ikke er kunde, kan du avtale møte med en i vårt digitale team.

Gå til møtebooking med digital rådgivning

Av: Kenneth Sjåvåg Privatøkonom
Blogg:
Ikke bare bank