Hvordan jobber en webredaktør?

  •  

Hvordan jobber en webredaktør i en bank? I utgangspunktet kunne jeg ikke mye om bank, dette er et fagområde jeg har måttet sette meg inn i - og lærekurven er bratt! Men webredigering, det har jeg drevet med i over ti år, og heldigvis er det god erfaring uansett bransje.

Fagkunnskap

Jeg har litt økonomisk utdannelse i bunn, slik at fagterminologien ikke var helt fremmed, og en evne til å tilegne meg fagkunnskap er utviklet gjennom skolegang og arbeidslivet for øvrig.  Til hjelp har jeg også en portalredaksjon som bidrar med faglig innhold til meg.

Produkter, nøkkelinformasjon og blogg

Når du kommer inn på www.sor.no skal du enkelt kunne finne banken sine produkter – alle de tjenestene banken kan tilby både privatmarkedet og bedriftsmarkedet. Det er slikt som førstehjemslån, nettbank, mobilbank og nedbetalingslån - for eksempel. I tillegg kan du finne nøkkelinformasjon om banken under Om oss og About us, og lese i denne bloggen der vi trekker frem hyggelige historier, gode tips og annet som ikke bare handler om bank.

Språkbruk

Jeg har mangeårig kundeerfaring fra reiselivet som kommer godt med i arbeidet med å tilpasse innhold til alle oss vanlige mennesker. I tillegg bør jeg kunne formulere meg skriftlig. Det er andre regler for godt språk på nett enn det er i andre typer tekster, og de reglene endrer seg av og til. Derfor er det viktig at jeg holder meg oppdatert på alt innenfor webkommunikasjon.

Hovedpoenget med kommunikasjonen på nettsidene våre er enkelt sagt å kunne formidle godt og relevant innhold som er nyttig for deg som kunde, og presentere et enkelt forslag til løsning slik at du kan oppnå det du vil.

Analyse

Og da må jeg følge med på hvordan for eksempel du oppfører deg på sidene våre. Hva leter du etter? Hva liker du å lese om? Hvorfor forlater du sidene våre? Dette er spørsmål vi stiller oss, og som vi søker svar på ved hjelp av analyse og sammenlikning. Så jeg må like å se på tall og lete etter mønstre også.

Ved å studere tallene har vi for eksempel lært at de fleste besøker sidene våre på hverdager, og spesielt mandager. Den mest populære produktsiden vår er sålangt i år vår nye Sør Spareavtale. Videre ser vi at mange benytter seg av lånekalkulatoren vår, gjerne flere ganger. Ved hjelp av statistikken ser vi også hvilke blogginnlegg folk leser mest, sålangt i år er det BankID-app for iPhone og iPad. På den måten vet vi hvilke temaer dere synes er nyttig at vi skriver om, og dermed vet vi også hva vi skal prioritere videre.

Dette er noen av mine arbeidsoppgaver på jobb i Sparebanken Sør, og jeg synes det er spennende å jobbe innenfor et fagområde som er i konstant endring. Men det er mange forskjellige roller i en bank – hvilke roller kunne du tenke deg å vite mer om? 
 

Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør
Blogg:
Ikke bare bank