Kjøpe hytte eller annen fritidsbolig?

  •  

Lurer du på hva et hyttelån koster? Se reglene for hyttelån her.

Vil du kjøpe deg hytte eller annen fritidsbolig, kan du søke om lån enkelt og greit på nettsidene våre. Se hva hyttelån koster deg her.

Regler for hyttelån

Det er nesten samme regler for hyttelån som for boliglån. Det er mulig å låne inntil 75 % av verdien på hytta, eller du kan låne mer dersom du kan ha tilleggssikkerhet i bolig. Du kan tilleggssikkerhet i inntil 85 % av boligen din.

Hva koster hytte

For å regne ut hvor mye det koster deg å kjøpe hytte, så anbefaler vi at du tester lånekalkulatoren vår. Legg inn lånesummen og se hva utgiftene blir med dagens rente.

Prisen på hyttelån i Sparebanken Sør fastsettes individuelt. Den renten du får, avhenger av det samme som ved boliglån, slik som inntekt, egenkapital og sikkerhet. Som et utgangspunkt kan du bruke renten på vanlig boliglån og legge til 0,5 %.

Men husk at økonomien din også må tåle renteoppgang på noen prosentpoeng, så lek deg litt i kalkulatoren så du ser hva det utgjør av kostnader dersom renten skulle gå opp.

Her finner du lånekalkulatoren vår.

Kan du bruke BSU til hyttelån?

Det er mange som fortsetter å ha BSU-konto selv om de har fått seg vanlig boliglån, siden de ønsker å spare maksimalt beløp før de bruker BSU-en.

Det er imidlertid ikke lov å bruke BSU til hyttelån, den må brukes på bolig. Les mer om BSU her.

Hvordan få hyttelån?

Ta kontakt med rådgiveren din dersom du er interessert i å kjøpe en hytte eller annen fritidsbolig, så kan du få en god prat og et godt tilbud fra banken din.

Dersom du vil søke om hyttelån digitalt, og du vet hvilken hytte du skal kjøpe, kan du søke om lån via knappen under.

Dersom du ikke har valgt drømmehytta enda, kan du søke om finansieringsbevis digitalt, så vet du hva du har mulighet til å låne. Husk å kommentere at det gjelder hyttelån i siste steg av søknaden.

Egenkapitalen som er beregnet i søknadsprosessen er med utgangspunkt i søknader om boliglån.

Priseksempel boliglån

Eff. rente 6,23 %, 2 mill., o/25 år, etabl.geb. 3500 kr. Kost. 1 877 520 kr. Totalt: 3 881 020 kroner.

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank