Skal jeg fornye fastrentelånet?

  •  

Dersom du vurderer å forlenge fastrentelånet ditt med en ny periode, er det smart å tenke på dette sammen med rådgiveren din.

Har du fastrente på boliglånet ditt som snart nærmer seg slutten på bindingsperioden, så har vi et par gode tips til deg. For bør du fornye fastrentelånet, og hvordan gjør du det i så fall?

Vurder fastrentelån ut fra dagens situasjon

Dersom fastrentelånet ditt nærmer seg slutten på avtalt periode, er det tid for å avgjøre hva du gjør dersom lånet ikke er nedbetalt. Dersom du har minst tre år igjen på å betale ned lånet ditt, kan du vurdere ny fastrenteavtale. Dette bør du imidlertid evaluere nøye.

Spørsmål du bør stille deg er blant annet hva slags økonomi du har i dag, sammenlignet med den gangen du gikk inn i fastrenteavtalen. Har du annerledes inntjening eller forbruk? Tåler du nå en renteoppgang på fem prosentpoeng dersom du velger flytende rente?

I tillegg har verdenssituasjonen endret seg med koronapandemien, og det påvirker mange både helsemessig og også jobbmessig. Er det relevant i din situasjon, eller er det sannsynlig at det kommer til å bli det de neste årene? Koronasituasjonen påvirker også rentenivået både i den ene og den andre retningen, og også prisen på fastrentelån i banken. Dette er store spørsmål og en viktig avgjørelse, og det kan være du bør ta en samtale med rådgiveren din i banken før du tar det endelige valget.

Slik fornyer du fastrentelånet

Du hører fra oss når det nærmer seg utløpsdato for lånet ditt, og du vil få informasjon og tilbud om å fortsette med fastrente til dagens rentesatser, eller gå over til flytende rente. Dersom du ønsker å fornye fastrentelånet, må du svare innen fastrentelånet utløper. Dersom vi ikke hører noe fra deg, vil lånet automatisk gå over til et lån med flytende rente. 

Sjekk hva det kan koste i lånekalkulatoren vår

Bloggfoto av Ann-Kristin Robstad Jørgensen
Av: Ann-Kristin R. Jørgensen Webredaktør og blogger
Blogg:
Ikke bare bank