7 tips til deg som vurderer å kjøpe brukt bobil

  •  

Nordmenn har virkelig fått opp øynene for å feriere i bobil.

Det blir stadig flere norskregistrerte bobiler på veiene. Mange har oppfylt drømmen om å feriere på fire hjul, og stadig flere drømmer om enkelheten og friheten en bobil kan gi. Muligheten til å dra hvor du vil, når du vil.

Det finnes mange typer bobiler. Det første du må gjøre er å finne ut hva du ønsker, og ikke minst hva du trenger. Hvor mange sitte- og sengeplasser? Hvilken prisklasse? Skal bobilen brukes hele året?
Hvis du foretar noen bevisste valg før du klikker deg gjennom finn.no, så vil letingen bli enklere og veien mindre kronglete.

Bobilen er både et kjøretøy og et bosted, og det er derfor viktig å sjekke den nøye. I bodelen er det spesielt viktig å sjekke etter fuktskader før man kjøper. Er det tegn til fuktskader, bør man tenke seg godt om og kanskje sjekke andre alternativer. I bobilens servicehefte skal du se etter stempelet som viser at den er blitt testet for fuktighet. Dette gir deg som kjøper en trygghet og god indikasjon på om eieren har tatt godt vare på bobilen.

Husk dette når du skal kjøpe brukt bobil:

  1. Sjekk markedsprisen på den typen bobil du tenker på å kjøpe.
    Innhent priser på flere biler, så er du i en god forhandlingsposisjon.
  2. Sjekk bobilen nøye – utvendig og innvending!
    En bobil har mye avansert utstyr. Det er derfor spesielt viktig å sjekke at alt fungerer som det skal. Fuktskader og skjulte mangler er det som ofte kan gi de virkelige negative økonomiske overraskelsene for deg som bobileier.
  3. Fungerer vannkraner, dusj og toalett som det skal? Hvordan er kjøleskap, varmtvannsbereder og vannpumpen? En vannlekkasje kan potensielt gi store skader og det er derfor viktig å sjekke dette nøye. Er du i tvil – få hjelp av en fagperson til å sjekke dette.
  4. Se i serviceheftet. Har den fulgt alle servicer? Er fukttest tatt? Man er forpliktet til å fuktteste én gang i året, ellers mister man garantien.
  5. Sjekk om det kan være heftelser. Dette kan du enkelt gjøre selv på Brønnøysundregistrene.
  6. Undersøk om bilen er EU-godkjent. Du kan klikke her for å gjøre det på Statens vegvesen sine sider.
  7. Skriv alltid kontrakt!

Lykke til med jakten på din perfekte bobil!
Og du! Prøvekjør før du signerer kontrakten😉

Trenger du caravanlån?

Test kalkulatoren vår og søk om lån eller finansieringsbevis.

Priseksempel caravanlån ved 35 % egenkapital

Lånebeløp 400 000 kroner innenfor 65 % av kjøpesum, annuitet, 8 års nedbetaling. Effektiv rente 7,55 %, p.a. Kostnad 131 181 kroner, totalt 531 181 kroner.

Husk forsikring på bobilen eller campingvognen - beregn pris og få tilbud

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank