Betaling med kontaktløse kort

  •  

Merket nede til høyre på dette bankkortet viser at det kan brukes kontaktløst.

Alle kort fra Sparebanken Sør kommer med dette merket. Slik bruker du det kontaktløse bankkortet.

Med kontaktløst bankkort trenger du ikke å taste kode eller å sette bankkortet inn i betalingsterminalen ved mindre kjøp.

For å kunne betale kontaktløst, må betalingsterminalen være åpnet for denne funksjonaliten. Antall butikker som åpner for denne muligheten er økende. Om terminalen kan brukes kontaktløst vises med det samme symbolet som på kortet, enten i displayet eller på selve terminalen.

Se hvordan du kan handle med våre kontaktløse kort i videoen nedenfor. (Innlegget fortsetter under videoen.)

Hva betyr kontaktløs betaling?

Det betyr en enklere og raskere måte å gjøre småkjøp på inntil 500 kroner. Alt du trenger å gjøre er å holde kortet mot betalingsterminalen, du hører et pip og betalingen er gjennomført - uten å taste kode.

Sikkert

Denne løsningen følger internasjonale standarder for sikkerhet, og for å hindre misbruk er det lagt inn noen begrensninger i ved kontaktløs betaling:

Standardgrense for kontaktløs betaling i Norge er maks 400 kroner per enkeltkjøp. Ved beløp over 400 kroner må du taste inn PIN-koden. I tillegg kan du enkelte ganger bli bedt om å taste PIN-koden for ekstra sikkerhet. Grensene kan bli endret og varierer ved bruk i utlandet.

En annen ting som gjør kontaktløs handel sikrere er at du ikke viser PIN-koden når du handler.

Kortene kan selvfølgelig også brukes på vanlig måte, ved å stikke inn kortet og taste kode.

Les mer om kontaktløst bankkort her.

Eksempler på terminaler

Dette bildet viser hvordan en terminal som er åpnet for kontaktløs betaling ser ut

Symbolet i displayet på terminalen over viser at du kan betale kontaktløst. Betalingsterminalen under kan også brukes kontaktløst, men der er kontaktløs-symbolet på siden av teminalen. For å betale holder du kortet inntil symbolet.

 

 

Av: Hans Jacob Brekke Tidligere blogger
Blogg:
Ikke bare bank