Nå slipper bedrifter ekstraarbeid med ettergodkjenning i nettbedrift

  •  

Cecilie E. Øverli er spesialist for betalingsløsninger i Sparebanken Sør. Nå deler hun informasjon om hvordan din bedrift kan spare tid ved å innføre regnskapsgodkjente betalinger.

Det er bra at jeg kan hjelpe bedriftskundene våre med å spare tid, sier Cecilie Øverli, som er med på å legge til rette for løsningen regnskapsgodkjente betalinger.

Regnskapsgodkjente betalinger (RGB) vil gjøre det mulig for deg som bedriftskunde å godkjenne betalinger rett i økonomisystemet uten å gå innom nettbedrift for ettergodkjenning. Cecilie Øverli, spesialist på betalingsløsninger i Sparebanken Sør, håper dette vil gi deg som kunde en mer effektiv hverdag. 

- Jeg er veldig glad for at vi nå kan løse dette for kundene våre. Å fjerne dobbeltarbeid for de bedriftene som ønsker det, kan gi dem mer tid til å utvikle virksomheten sin. Dette kan igjen gi verdi til landsdelen vår. Om det ikke er en avgjørende faktor, tror jeg hvert fall det er med på å bidra positivt, sier Cecilie.  

Bransjekrav  

- Jeg har full forståelse for at noen synes dette blir veldig teknisk, men det handler egentlig om noe veldig enkelt. Du kan lage et fast oppsett som sparer deg for tid. Bruker du litt tid på oppsettet nå, blir jobben med utbetalinger litt enklere, og den tiden du bruker hver gang det skal gjøres en utbetalingen blir litt kortere. Oppsummert; Enklere og raskere, sier Cecilie.  

I bransjen er det et krav om at utbetaling sendt i fil skal ha med informasjon om hvem i virksomheten som har godkjent betalingen i økonomisystemet, samt om vedkommende har nødvendige rettigheter på konto. Dette løses nå med regnskapsgodkjente betalinger. Dette er en bedre løsning for bank, økonomisystem og ikke minst deg som kunde. 

Rent teknisk vil det si at i tillegg til betalingsfilen med informasjon om de enkelte utbetalingene, får banken en ekstra fil i tillegg. Denne inneholder godkjenningsinformasjon fra økonomisystemet. Du trenger med andre ord kun å godkjenne betalingen i økonomisystemet når du har integrasjon i nettbedrift. 

Enkelte bedrifter ønsker fremdeles muligheten for å ettergodkjenne betalinger. 

- Dersom du ønsker å ettergodkjenne betalinger i nettbedrift vil det fortsatt være fullt mulig. Denne løsningen er for de som ønsker en litt enklere måte å gjøre betalinger på, og som ikke har behov for en ekstra godkjenning, påpeker Cecilie. 

Er du usikker på om økonomisystemet deres støtter regnskapsgodkjente betalinger? 

Dette er systemene vi har integrasjon med og som støtter regnskapsgodkjente betalinger i dag: 

  •      Duett 
  •      PowerOffice 
  •      Visma *
  •      Tripletex 
  •      24SevenOffice 
  •      UniEconomy (kommer snart) 
  •      Xledger (kommer snart) 

* Gjelder for bedrifter som bruker Visma.net Autopay. Løsningen er per i dag ikke klar for Visma eAccounting.

Det vil ikke være mulig å bruke løsningen med økonomisystemer som forutsetter manuell ettergodkjenning.  

Hva om vi allerede slipper å ettergodkjenne betalinger? 

Kanskje du allerede har et system hvor du slipper å ettergodkjenne betalinger? I tilfelle bør du sjekke med leverandøren av økonomisystemet hvorvidt du allerede sender RGB-filer, eller bruker et oppsett som tidligere var vanlig for denne løsningen.  

- Om dere har en annen løsning enn RGB-oppsett og ikke endrer på dette før 1. mai, må dere ettergodkjenne betalingene i nettbedrift. Dette tipper jeg de færreste ønsker, sier Cecilie. 

Frist for å få på plass oppsett med RGB-filer er 1. mai 2021. Da slipper du ekstraarbeid med ettergodkjenning i nettbedrift.  

- Dersom noen har spørsmål knyttet til dette, så er vi som alltid tilgjengelige for å hjelpe til på kundesenter bedrift, tilføyer Cecilie. 

Har du spørsmål knyttet til regnskapsgodkjente betalinger? Ta kontakt med oss på telefon 38 10 92 00.

Av: Eivind Håverstad Sparebanken Sør
Blogg:
Ikke bare bank