— Du trenger ikke å ha det vondt

  •  

Stephanie Gomez Holst, fysioterapeut ved Stoa Fysikalske Senter.

I nye og moderne lokaler i Arendal ligger Stoa Fysikalske Senter. Her hjelper fysioterapeuter og kiropraktorer pasienter med nakke-, skulder- og ryggproblemer.

— Vi satser på fysioterapi i vann! Vi tilbyr unike hjelpemidler. Hos oss kan du både løpe og sykle i vann — vi har spesielle tredemøller og sykler til det. Trening og bevegelse i vann gir minimal belastning og er ideelt for rehabilitering og opptrening, forteller Ron Astrup, daglig leder for Stoa Fysikalske Senter.

Stoa Fysikalske Senter er spesialister på behandling av muskel og skjelettplager.Ron Astrup, daglig leder for Stoa Fysikalske Senter, viser stolt frem et av senterets nye terapibassenger.

Ron Astrup, daglig leder for Stoa Fysikalske Senter, viser stolt frem et av senterets nye terapibassenger.

S5 Helse

Det nye helsehuset på Stoa huser offentlige og private aktører som tilbyr spesialisthelsetjenester. Kompetansen er mangfoldig!

— Her finner du øyespesialister, øre-nese-hals-spesialister, nevrologer, psykologer, kiropraktorer, fysioterapeuter, massører og bedriftshelsetjenester, sier Astrup.

S5 Helse-bygget er fremtidsrettet. Bygget har vannbåren varme fra borehull og solcelleanlegg, som gir varme til lokalene og bassengene. I tillegg har bygget et eget anlegg som gjenbruker overskuddsvarmen fra bassengene til ny oppvarming.

— Da S5 Helse skulle bygges startet jakten på en bank som hadde tro på prosjektet. Det er noe Sparebanken Sør har vist oss fra dag én. Det er viktig! Ingen andre kunne gi oss samme totalpakke, forklarer Astrup.

S5 Helse inneholder to oppvarmede terapibassenger, noe som er helt unikt på Sørlandet.

— Et av bassengene har hev-senk-bunn fra 0 til 1,5 meter. Det andre bassenget har høyde på 1,35 meter, forteller Astrup.S5 Helse inneholder to oppvarmede terapibassenger, noe som er helt unikt på Sørlandet.

Nå og i tiden fremover retter Stoa Fysikalske Senter oppmerksomheten mot trening i vann, både individuell trening og gruppetrening.

— Siden oppstarten av bassengene i september har vi hatt over 100 barn på svømmeopplæring, fulle grupper med babysvømming, samt gravide til trening, legger Astrup til.

Et unikt tilbud

Stoa Fysikalske Senter har gode fremtidsutsikter da de skiller seg fra sine konkurrenter. Senteret tilbyr et vidt spekter med tilbud til pasientene sine. I utlandet er bassengtrening mye brukt, både av vanlige brukere og aktive utøvere. Nå ser fysioterapeutene frem til verdifulle og helsefremmende timer i vann.

— Takk til Sparebanken Sør for at dere bistår med god kompetanse og veiledning. Personlig oppføling fra vår kunderådgiver Torstein Vimme Ribe, har vært utrolig bra. Kort oppsummert har samarbeidet så langt vært prima, avslutter Astrup.

Fakta om Stoa Fysikalske Senter

Oppstart: 2005

Hovedkontor: Arendal

Daglig leder: Ron Astrup

Antall ansatte: 12

Hjemmeside: https://stoafysikalskesenter.no/

Hjemmesiden til bygget: https://www.s5helse.no/

Elise Kure, trainee
Av: Elise Kure Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank