Boligdagen i Grimstad

  •  

Fra venstre: Jorunn Aarrestad, J.B. Ugland Eiendom; Dajmi E. Birkedal, Sørmegleren; Merete Lie Seland, Sparebanken Sør; Hanne Gulbrandsen, Grimstad Næringsforening, og Gro Lunde, Sparebanken Sør.

Grimstad Næringsforening, J.B. Ugland, Sørmegleren og Sparebanken Sør, har for første gang hatt gleden av å ønske velkommen til Boligdagen i Grimstad. Nasjonale og lokale aktører entret scenen for å ta pulsen på utviklingen av kommunen.

— Vi ønsket å gi inspirasjon og faglig påfyll, men også å utforske mulighetsrommet som ligger i Grimstad, forteller Hanne Gulbrandsen, daglig leder i Grimstad Næringsforening.

Grimstad, en vekstkommune?

Sentrale aktører fra store utbyggingsprosjekter i Oslo og utlandet var hentet inn for anledningen. Til stede var: Oslo S Utvikling, eiendomsselskapet som utvikler Bjørvika til å bli Norges mest attraktive bolig- og næringsområde; Snøhetta, arkitekturselskapet som tegnet operaen i Oslo og nå ønsker å gjenreise Knubben i Arendal med et kunstig svabergamfi; Eiendom Norge, bransjeorganisasjonen for eiendomsmeglingsforetak; Sørmegleren, Agders ledende eiendomsmegler, og J.B. Ugland Eiendom, selskapet som i generasjoner har drevet utviklingen i Grimstad.

Fremtidisambisjonene til Grimstad ble utfordret fra flere hold. Oslo S Utvikling utfordret Grimstad til å hente lærdom fra «de store», mens Snøhetta løftet idéen om en urban sjøfront i Grimstad.

— Kan Grimstad bli «crazy», ha ambisjoner, nytenking og vyer – uten å miste Grimstads historie? Andre har klart det, sa Marius Hauland Næss, arkitekt i Snøhetta.

Sofaprat

I tillegg til næringslivet, var politikere og kommuneadministrasjonen til stede. De ble samlet til en sofaprat ledet av Peer Andreassen, nyhetsredaktør i Grimstad Adressetidende: "Er det egentlig mulig å utvikle, uten å miste Grimstads historie? Hva skjer om vi ikke gjør noe?"Næringslivet, politikere og kommuneadministrasjonen i Grimstad kommune ble samlet til en sofaprat.

— Sammen tente vi en glød som forhåpentligvis vil få fortgang i de flotte prosessene som ligger for utviklingen av byen, sier Gulbrandsen.

— Sparebanken Sør ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling av landsdelen vår. Boligdagen samlet næringsliv, privatpersoner, politikere og kommunens administrasjon for å sette utvikling av Grimstad på kartet, og er et godt eksempel på vår innsats, avslutter Merete Lie Seland, banksjef for bedriftsmarkedet i Sparebanken Sør.

Elise Kure, trainee
Av: Elise Kure Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank