– Kundeutbyttet ga oss mer tid med familien

  •  

Asle Liland og Margrethe Hafte er fornøyde kunder i Sparebanken Sør.

I en travel hverdag som familiefar, lærer og fotballspiller har Asle Liland mange baller i luften. Han og Margrethe Hafte kan nå glede seg til en ferietur til sommeren, takket være kundeutbytte fra Sparebanken Sør.

Familien bruker mye av tiden sin på fotball. Asle trener og spiller kamper, mens Margrethe og jentene deres på tre og fem år er med og heier på pappaen sin.

Margrethe er glad for at familien har en fritidsaktivitet som alle synes er gøy og som ikke koster for mye penger å være med på.

– Det er dyrt å ha barn, og med økte priser og renter, merker vi det godt på lommeboka, sier hun.

Første utenlandstur med familien i år

– Med den økonomiske situasjonen som er nå, har det ikke vært rom for å reise utenlands. Men til sommeren skal vi til Danmark, sier Margrethe.

Asle og Margrethe har boliglån i Sparebanken Sør, og får dermed utbetalt kundeutbytte. Det har gjort det mulig for familien å reise på ferie sammen med venner.

– For oss betyr kundeutbytte at vi kan gi barna en ferie som de ikke ville fått ellers. Det står høyt nå som det er vanskelig å spare det lille ekstra.

Asle Liland

– Vi skal leie en stor hytte som vi alle kan bo i, med badebasseng og mange soverom. Da kan vi voksne være sammen på kvelden og finne på ting, sier Asle.

– Vi hadde ikke gjort det uten kundeutbytte, sier Margrethe.

Som å få bonus

Første gang Sparebanken Sør delte ut kundeutbytte var i 2023. Dette var nytt for Asle og Margrethe, som ble overrasket over pengesummen som plutselig tikket inn på konto.

– Vi visste ikke om at kundeutbyttet kom, så det var nesten som å få en bonus. Så da ble det tur til Dyreparken i Kristiansand, sier Asle.

I fjor måtte de bruke feriepengene på å fikse bilen, som plutselig trengte to store reparasjoner. Kundeutbyttet var derfor en kjærkommen ekstrainntekt.

– Det er faktisk snakk om en del penger, i alle fall for oss som har boliglån. Det har blitt et samtaleemne med venner, sier han.

Rekordstort utbytte i år

– Vi gir kundeutbytte for inntil to millioner kroner i lån og inntil to millioner i innskudd. For mange kan det bety en del tusenlapper i året, sier Eva Kvelland, direktør for marked og kommunikasjon i Sparebanken Sør.

Kunder i banken kan få opptil 14400 kroner i kundeutbytte for 2023, nesten dobbelt så mye som året før. I mobilbanken kan man se utbetalingene fra tidligere og hvor mye man kan forvente å få for kommende periode.

– For mange banker går overskuddet utelukkende til aksjonærene. I Sparebanken Sør kan vi dele av overskuddet med kundene våre, og det er vi veldig stolt av, sier Pål Ekberg, konserndirektør for personmarkedet i Sparebanken Sør.

Les mer om kundeutbytte

Pål Ekberg og Eva Kvelland

Fotballen førte dem sammen

Paret møttes allerede på ungdomsskolen, siden begge to spilte fotball. Noen år senere var de klare for å flytte sammen.

– Vi var veldig unge da vi skulle inn på boligmarkedet for første gang. I Sparebanken Sør ble vi møtt på en veldig fin måte. Alt var så enkelt å forstå, og det var ikke stivt på noen måte, sier Asle.

Noen steder kan det føles nesten som et avhør når man spør banken om lån. I Sparebanken Sør var det ikke sånn. Der er folk veldig jordnære.

Margrethe Hafte

Rådgiveren deres i Sparebanken Sør er Sigurd Åtland.

– Asle og Margrethe er ordentlig fine folk. De har gjort flere endringer i privatøkonomien sin etter råd fra oss, og vi har sett hvordan økonomien har blitt bedre etterpå, sier Sigurd.

Sigurd Åtland

Sigurd Åtland er banksjef i Flekkefjord og Kvinesdal, og rådgiveren til Asle og Margrethe.

Lett å få hjelp i travle dager

Etter at paret ble kunder i Sparebanken Sør, har de vært flere ganger på kontoret til Sigurd og fått råd. I en hektisk hverdag er det viktig for dem å ha en tilgjengelig rådgiver.

Det er så lett å få hjelp av Sigurd. Det er bare å ringe, så sier han ‘kom ned i dag, så tar vi en prat’.

Asle Liland

– Han har hjulpet oss med å sette opp budsjett og regnskap, og har gitt oss mange gode sparetips, både om fondssparing og sparing til barna våre, sier Asle.

Sigurd Åtland har nylig blitt banksjef for Flekkefjord og Kvinesdal, men er så glad i kundene sine at han fortsatt fungerer som rådgiver av og til.

– Noe av det beste med å jobbe i Sparebanken Sør er å få være en økonomisk sparringspartner. Her i Flekkefjord kjenner jeg de aller fleste kundene, så det er utrolig hyggelig når de kommer innom, sier han.

Susanne Tollerød, profilbilde
Av: Susanne Tollerød Kommunikasjonsrådgiver
Blogg:
Ikke bare bank