Gjenbruk hos Røde Kors og Fellesverket

  •  

Øystein Lægdene og Carina Hansson er fornøyde med arrangementet i forbindelse med Miljøuka.

Hos Røde Kors Kristiansand arrangeres det en workshop i redesign i forbindelse med Miljøuka, der ungdommer mellom 15-25 år kan komme inn og lære hvordan man lager noe nytt av noe gammelt. 

Å leve bærekraftig handler ikke bare om store endringer og kompliserte løsninger. Det handler også om de små, daglige valgene vi tar. Øystein André Lægdene er senterleder for Fellesverket, det nye prosjektet til Røde Kors Kristiansand som åpnet i mai 2019.

– Vi er veldig fornøyde med dette arrangementet. Det er bra for miljøet, lommeboka, og gir ungdom mulighet til å se at «bruk-og-kast»-filosofien ikke alltid er nødvendig, sier Lægdene. 

Bidrar til å redusere utslipp

Reparasjon er en viktig del av en bærekraftig livsstil. Produksjon av varer krever energi, ressurser og bidrar til utslipp av klimagasser. Ved å reparere og forlenge levetiden til tingene vi allerede eier, kan vi redusere vårt eget fotavtrykk på planeten. I tillegg sparer reparasjon penger og bidrar til å redusere avfallsmengden.

Reparer klær og tekstiler

Mange av oss har klær i skapet som ligger ubrukt. Kan en liten justering eller en enkel reparasjon gi det nytt liv? Hva med å lære grunnleggende ferdigheter for å sy og reparere klær selv? Å sy klærne selv er i vinden som aldri før, og både bokhandlere og internett bugner av tips og enkle oppskrifter for å sy og reparere klær. Sømmer kan sys, knapper kan byttes ut, og hull kan lappes. Ved å lære deg noen enkle triks kan du forlenge levetiden til klærne dine og spare både penger og miljøet.

Karen Syvertsen fra KS Redesign holder workshopen, og er fornøyd med oppmøtet. Se mer om KS Redesign her. (Åpnes i nytt vindu)

– Det er veldig kult å se at ungdommen selv syns det er morsomt og givende. I dag valgte alle å lage bøttehatt, og det de lærer kan de ta med seg videre til andre ting også, sier Karen (til høyre).

karen-kristine-viser-ungdom-hvordan-redesigne-klær.jpg

– Vi er veldig fornøyd med hvordan Fellesverket har utviklet seg. Vi åpnet for et år siden og har alt fra 30 til 60 unge voksne her vanligvis. Det lover godt for høsten når vi åpner ordentlig. Vi har café, gaming-muligheter, workshops, spill og gratis mat, men først og fremst gir vi folk et trivelig sted å bruke tiden sin. Til høsten vil vi kjøre flere workshops med redesign også, sier Øystein.

Røde Kors er bedriftskunde hos Sparebanken Sør, og er fornøyde med banken sin.

– Det er alltid fint å ha banken i nærheten, og rådgiveren er bare en telefonsamtale unna hvis det er noe, sier Øystein.

Du kan lese mer om Fellesverket på denne siden. (Åpnes i nytt vindu)

Blogg:
Ikke bare bank