Ny student i storbyen

  •  

Å flytte inn i ny leilighet i ny by kan være både skummelt og spennende.

- Du må bli et sånt FINN-monster, sa mamma, idet hun overskred terskelen til mitt nye hjem. 

I et tomt rom, i et hvitmalt kollektiv, skulle jeg bo sammen med to kompiser.

- Folk her i Oslo gir bort alt mulig, det er mye billigere enn IKEA, fortsatte mamma.

Jeg så meg om i tom-rommet, og tenkte at det å flytte hjemmefra blir er en skummel, men veldig spennende opplevelse.

- Du kan ikke bare stappe alle tingene dine under senga!

Mamma hadde rett. Nå var jeg voksen, og jeg skulle gjøre ting på den voksne måten.

Ny studentblogger

Hei, jeg er ny i Oslo. Mitt navn er Johannes Skjeie, og hvis jeg finner veien, skal jeg studere psykologi ved UiO. Jeg skal også skrive denne bloggen hos Sparebanken Sør om hvordan økonomien kan takles i studenttilværelsen.

Jeg ser personlig økonomi litt som et spill; hvis du kjenner reglene og noen gode triks, er det lettere å vinne. I hvert fall overleve. S�� på bloggen vil jeg dele de erfaringene (tabbene) jeg har gjort, og de rådene jeg fant som virkelig hjalp.

To ting er gøyere i Oslo

Nå, tilbake til innflyttingsdagen. Det første som stod på agendaen da var å skaffe et skap, en lampe og en sofa. Dette skulle gjøres på et budsjett. Heldigvis hadde vi i kollektivet skjønt at to ting er gøyere i Oslo; Tinder og Finn.no

Her på Kollen (innfødtslang for Holmenkollen, jeg integreres) er det masse rikfolk som vil kvitte seg med ting.

Oppdrag: Ny sofa

Etter ti minutters leting fant jeg en svær, flott sovesofa som passet på rommet. Den så ny ut, og de ga den bort helt gratis! I beskrivelsen fortalte eierne at «… sofaen gis bort fordi det bare var hunden som brukte den, og hun døde i fjor.»

Sweet.

Gis-bort går fort i Oslo, så jeg og han fra kollektivet avbrøt joggeturen vår og heiv oss i bilen. Iført det slitne treningstøyet vårt suste vi opp til det mest poshe strøket på Kollen.

Nå, et lite tips til alle som skal hente møbler hos fremmede: Kle deg skikkelig, for høfligheten skyld. Og sjekk at sofaen passer i bagasjerommet.

Vi ble nemlig stående en stund utenfor dette herskapshuset på toppen av Holmenkollen, mens vi forsøkte å presse den svære sofaen inn i en alt for liten grønn Daihatsu.

Forsterkninger

Til slutt måtte vi ringe etter forsterkninger, og da hjelper det å ha en onkel i nabobyen med ADHD. Førti minutter senere stod sofaen inne i stua. Så ja, her er enda et råd: bruk nettverket ditt for alt det er verdt.

Resten av møblene mine gikk noe glattere å få tak i.

Skap, lampe og kommode kom de neste dagen, og samlet pris ble under 400. Det ble faktisk billigere enn IKEA, og var egentlig ganske enkelt.

Så FINN anbefales for alle dere studenter som trenger noe nytt, og ikke har så mye å rutte med. Eller som bare vil spare miljøet, det er jo ganske poppis for tiden.

Uansett, lykke til med jakten!

Av: Johannes Skjeie Tidligere studentblogger
Blogg:
Ikke bare bank