Meningsfylt teater for videregående skole

  •  

Elever fra 1. og 2. klasse på Drottningborg videregående skole fikk se fortellerteatret "Valgt det..." etter støtte fra Sparebanken Sør. Det var Arendal-Grimstad Soroptimistklubb og Arendal Soroptimistklubb som samarbeidet om å få stykket til regionen.

Arendal-Grimstad Soroptimistklubb og Arendal Soroptimistklubb takker hjerteligst Sparebanken Sør for gaven på 5 000 kroner som ble gitt til oss i anledning av at vi ville vise forestillingen «Valgt det..» til en av distriktets videregående skoler.

Valget falt på Drottningborg videregående skole. Stykket ble vist til 120 elever fra 1. og 2. klasse i tillegg til noen lærere tirsdag 13. mars i skoletiden.

Uten gaven fra Sparebanken Sør, hadde ikke dette vært mulig for oss å få til. Så tusen takk igjen.

Fortellerteateret «Valgt det..» er en ærlig og engasjerende forestilling om mennesker som handelsvare i Norge i dag, også her på Sørlandet. Stykket gir også en samfunnskommentar med fakta.

Skuespillerene Astrid Elise Sæterøy og Beathe Frostad, tar utgangspunkt i sanne, anonymiserte historier om enkeltmennesker bak avisoverskriftene, historier som frembringer empati, gjenkjennelse og engasjement. Det var samtaler med elevene i etterkant.

«Det var en veldig sterk opplevelse å se "Valgt det" en gang til, nå i helt ferdig versjon. De formidler dette på en veldig troverdig måte som utfordrer skikkelig! Meget bra!! Både elever og lærere ble helt tydelig berørt av det de fikk se. En lærer sa til meg etterpå: "En får lyst til å gjøre noe!". Deretter begynte hun å spekulere i hva hun kunne gjøre. Da har det ikke vært bortkasta! Det var gøy at Ingvild Velde tok ordet for å reklamere for Hope for Justice på tirsdag.»
Trond Vorhaug, lærer ved Drottningborg videregående skole.

«Det er veldig viktig at folk får vite om dette nå. Kanskje særlig på videregående, slik at vi kan forebygge at dette skal spre seg i framtida.»
Andrea Regine Eikeland, elev ved Drottninborg videregående skole

Gjesteblogg ved
Wenche Norgaard, president i Arendal-Grimstad Soroptimistklubb

Bilde av samtaler med skuespillerne til Valgt det

Bilder er tatt av Knut Harald Aagenæs, studieleder ved Drottningborg videregående skole

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank