Pensjonerte hvalfangere tilbake på sjøen

  •  

Det lages i disse dager en dokumentar om hvalfangertiden fra de indre bygder i Agder.

Hvalfangertiden er en viktig epoke i historien til Åseral kommune, også med tanke på at vi fortsatt har hvalfangst-veteraner som kan fortelle om en storhetstid før den blir glemt.

Jeg synes det er veldig viktig å ta vare på historiene fra denne tiden. Å lage en dokumentar er et godt og betydningsfullt tiltak som har blitt tatt tak i av lokale ildsjeler.

Sparebanken Sør i Indre Agder ville derfor støtte prosjektet med en sjekk på 8000 kroner. Dette skulle dekke turutgifter, da dokumentarteamet og hvalfangst-veteraner skulle gjøre opptak i den restaurerte kvalfangstbåten «Southern Actor».

Gjengen tok buss til Sandefjord, så med båt til Stavern kvalfangstbåten. Dette var en båt som var i tjeneste i 50-åra på hvalfeltet rundt Sør Georgia der de jobbet.

Gleden og takknemligheten var stor og det var en fornøyd gjeng som holdt dagen ut og kunne fortelle mye interessant historie underveis.

Vi ønsker lykke til videre med dokumentarfilmen om hvalfangertiden i Åseral!

Eva Åsland
banksjef Indre Agder

SJEKK: banksjef Eva Åsland overleverte en sjekk fra Sparebanken Sør, som skulle dekke reiseutgiftene til de pensjonerte hvalfangerne og dokumentarteamet.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank