Innboforsikring - hvordan regner du verdien på det du eier?

  •  

Hvordan regner du ut verdien på innholdet i hjemmet ditt? Sjekk dekning på innboforsikringen din.

Vi har alle ting vi er glad i – i våre liv og i våre hjem. Hvordan regner du ut verdien på innholdet i hjemmet ditt?

I forrige uke hadde datteren min på 8 år litt annerledes lekser: Diskuter ”Hva om..”-situasjoner med en voksen hjemme. Vi gikk gjennom ting som Hva gjør jeg hvis jeg låser meg ute, hvis jeg mister mamma på et kjøpesenter, hvis fremmede spør meg om å bli med dem – og selvfølgelig Hva gjør jeg hvis jeg våkner av brannalarm og det brenner i huset?

Barna mine er ganske godt drillet i brannsikkerhet, både hjemme og på skolen, men til min store forundring svarte 8-åringen ”Jeg tar med Icy og løper ut”. Hvem er Icy i denne sammenheng, er ikke relevant – det jeg reagerte på med en gang var ”Jeg tar med...”.

Søte små. Ikke tenk på noe annet enn å løpe i sikkerhet. Vi voksne, derimot, kan tenke på et par ting før en slik situasjon eventuelt oppstår.

Hvor mye koster ditt hjem?

Vi har alle ting vi er glad i, i våre liv og i våre hjem. Noe vil alltid være uerstattelig for oss, mens andre ting kan kjøpes for penger – og forsikres med innboforsikring. Og vi nordmenn har mange ting. Ting som vi trenger og ting som vi liker å ha, ting som vi bruker sjeldent eller ofte, men glemmer verdien på. Har du en bunad eller sølvtøy? Ski, barneutstyr, elektroniske duppedingser?

Hvordan regner du ut verdien på innholdet i hjemmet ditt? Du kan for eksempel ta med penn og papir og begynne fra inngangsdøra. Hvis dette høres ut som et skikkelig prosjekt, kan du bruke Finans Norge sin innbokalkulator. Har du noen ekstraordinært dyre gjenstander i huset, bør du forresten vurdere verdigjenstand-forsikring. Med den kan du forsikre alt fra diamantkjede til fiolin fra 1800-tallet.

Sjekk dekning på innboforsikringen din

Når du har en formening hvor mye hjemmet ditt koster, bør du ta en sjekk på forsikringssummen på innboforsikringen din. Har du forsikring gjennom Sparebanken Sør, finner du oversikten i hovedmenyen under "Forsikringer – Frende forsikring". Der kan du også justere på forsikringssummen.

Innboforsikring er forresten ikke den dyreste forsikringen du har. Å øke forsikringssummen på innbo koster deg rundt 25 kroner i måneden for hver 200 000 du går opp*.

* Basert på innboforsikring med utvidet uhellsdekning, til en mann på 21 år bosatt i Arendal.

Typer innboforsikringer hos Sparebanken Sør

Standard: Helt standard. En innboforsikring stort sett som alle andre innboforsikringer. Innboforsikring inngår i totalkunderabatten.

Uhell: Har du noen gang mistet et badekar fra andre etasje? Det har jeg! (Det er ikke helt sant, men det var nære på.) De fleste ulykker skjer, som kjent, hjemme ­– og utvidet uhellsforsikring på innbo kan være en god investering for deg som er litt over middels klumsete (eller har familiemedlemmer som er det).

Mer informasjon om dekningsgradene finner du her.

Oppdater din innboforsikring

Når du har sjekket innbokalkulator og vurdert utvidelse til uhellsforsikring, er det på tide å få orden på innboforsikringen din. Det tar deg 2 minutter å sjekke, eller 4 minutter å oppdatere eller bestille ny.

Logg inn i nettbanken for å sjekke dine forsikringer hos oss, eller sjekk pris og kjøp forsikring direkte i nettbutikken.

Kjøp i nettbutikken

 

Hilsen Alina :)

Av: Alina Røisland Tidligere blogger for Sparebanken Sør
Blogg:
Ikke bare bank