Black Friday-tips

  •  

Lag handleliste og gjør research før du handler Black Friday- tilbud

Forbereder du deg, setter opp en handleliste og holder deg selv litt i ørene på Black Friday kan du lene deg tilbake i sofaen fredag kveld og kjenne på godfølelsen av å ha spart mye penger.

Bruk Black Friday fornuftig

Black Friday gir deg utvilsomt gode muligheter for å gjøre noen riktig så gode kjøp, men skal du spare penger på å bruke en slik dag kreves struktur. Butikker som åpner grytidlig med fristende tilbud i hopetall, og bilder av handlekåte forbrukere som «sloss» om tilbudsvarene i butikkene vil prege fredagen. Tilbudsvarene tilbys gjerne i begrenset antall og man må ofte være tidlig ute for å være blant de heldige som gjør de virkelig gode kjøpene. Butikkene ønsker flest mulig kunder til sine butikker, og annonserer mange supertilbud. Men det er lett å bli fristet og gjøre unødvendige impulskjøp, og Black Friday kan fort gi deg en skikkelig blåmandag.

Vær forberedt

Ønsker du å utnytte Black Friday og sitte igjen med en god følelse av å ha spart mye etterpå, er det smart å lage en handleliste i forkant. Kanskje har du noe ting du har tenkt å kjøpe til deg selv, eller kanskje dette er dagen for å begynne å kjøpe årets julegaver? Skriv liste, og følg den. Da kan du fort faktisk spare mye penger. 

Legg ned litt jobb før du drar hjemmefra for å vite litt om hvilke tilbud du kan komme over på handleturen din. Sjekk blant annet lokalavisen og tilbud annonsert på Facebook.

Tar du turen til kjøpesenteret på fredag blir du møtt av mange store plakater med både 30, 40 og 70 % rabatt, og det er lett å bli blendet. Det kan være lurt å være litt kritisk til hva du faktisk får rabatt på - hva er egentlig veiledende pris? Det hjelper ikke så mye med 50 % rabatt om du kunne kjøpt varen billigere et annet sted!

Forbereder du deg, setter opp en handleliste og holder deg selv litt i ørene på Black Friday kan du lene deg tilbake i sofaen fredag kveld og kjenne på godfølelsen av å ha spart mye penger! :)

Hilsen Kenneth

 

 

Av: Kenneth Sjåvåg Privatøkonom
Blogg:
Ikke bare bank