5 tips før Black Friday

  •  

Snart er julehandelen i gang for fullt!

Den svarte fredagen i slutten av november markerer starten på den mest intense juleshoppingen.

I USA har «Black Friday» lang tradisjon som en av årets travleste handelsdager. Her i Norge ble handledagen for første gang introdusert av noen få butikker i 2010, og nå har den for alvor fått fotfeste i handelsstanden. Både på nett og i tradisjonelle butikker.

I år er kjøpefesten 24. november. Butikkene lokker med supertilbud for å få deg og meg til å stå opp grytidlig, med bankkortet i kjøpsmodus.

Skal du gjøre kupp bør du imidlertid tenke deg om. Her er 5 tips:

1. Sett opp en liste

Hva skal du egentlig kjøpe? Selv om tv, bukse og blender er kjempebillig er det ikke nødvendigvis det du trenger.

Derfor er det lurt å sette opp en liste over hva du vil handle, uavhengig av hva som slås opp i kampanjeannonsene. Hvem skal du kjøpe julegaver til, hva kan han eller hun ha, hva trenger du til deg selv?

2. Sjekk prisen

Finner du noen konkrete ting du har lyst til å kjøpe, er det lurt å sjekke prisen før salget begynner. Da er det lettere å se om det er et godt tilbud.

Med dagens digitale hjelpemidler er det enklere enn noen gang å sammenligne priser i ulike butikker. Det kan du både gjøre på forhånd, og når du skal handle. Du kan bruke prisjakt.no eller lignende sammenligningstjenester.

3. Like billig på nett?

Hos mange nettbutikker begynner salget allerede ved midnatt. Kanskje finner du de samme produktene like billig fra under dyna, i stedet for å stå utenfor butikklokalene klokka 6 om morgenen.

4. Bruk kredittkort

Det er lurt å bruke Visa kredittkort ved kjøp, spesielt ved netthandel. Da har du enda bedre kjøpsbeskyttelse om varen ikke skulle dukke opp, eller du blir utsatt for svindel.

5. Vær litt skeptisk

Store bokstaver og «sjekk prisen» på plakatene betyr ikke nødvendigvis at det er billigere enn vanlig. Er det snakk om et reelt tilbud vil ofte førprisen komme tydelig fram.

Av: Hans Jacob Brekke Ansvarlig kommunikasjon
Blogg:
Ikke bare bank