Slik sparer de penger på grønt boliglån

  •  

Sondre og Trine Holm stortrives i Holvika i Grimstad, og er fornøyde med at det energieffektive huset deres kvalifiserer til grønt boliglån ung.

Med et energieffektivt og relativt nytt hus sparer Sondre Holm og kona penger på å bytte til grønt boliglån ung.

For få år siden kjøpte Sondre og Trine Holm hus i idylliske Holvika i Grimstad. Det er bygd i 2015, og oppfyller kravene til energimerke B. Da grønt boliglån ung ble lansert, var Sondre derfor rask til å ta kontakt med banken for å undersøke om dette var relevant for dem.

– Jeg så en annonse på Facebook, og ved hjelp av rådgiveren min fikk jeg endret lånet mitt til grønt boliglån ung, som hadde enda bedre rente. Jeg sparer noen tusenlapper, og de kommer selvfølgelig godt med, sier Sondre.

Hva er et grønt boliglån?

For å kvalifisere til å få innvilget grønt boliglån må huset eller leiligheten ha energiklasse A eller B og være bygd etter 2012. Oppvarming, isolasjon, boligtype, byggeår og bruksareal kan påvirke hvilken energiklasse boligen din blir plassert i.

Grønne boliglån har bankens beste rente på 5,45 %. Er du mellom 18 og 34 år og kjøper eller bygger en energivennlig bolig, så kan du få det gunstige grønt boliglån ung.

– Bærekraft er viktig for oss, og vi heier på unge som tar gode valg for miljø og klima.

Gunnar P. Thomassen, direktør for personmarked

Huset til Sondre og Trine er godt isolert og har varmepumpe både i hoveddelen og i utleiedelen, noe som merkes godt på strømregningen.

– Den er omtrent lik som da jeg tidligere hadde et hus som var halvparten så stort, sier han.

Løsningsorientert rådgiver

Sondre har vært kunde i Sparebanken Sør siden han var 18 år. Han forklarer at den personlige oppfølgingen er hovedgrunnen til at han er så fornøyd.

– Jeg har hatt Anne som rådgiver i alle år, og hun finner alltid en løsning når jeg tar kontakt. Jeg har fått god service og støtte, helt siden jeg var ungdom og søkte om lån til bil og motorsykkel. Etter hvert har det blitt både leilighet og hus, og den gode oppfølgingen er utrolig verdifull for oss, sier han.

Anne Efjestad, rådgiver i Sparebanken Sør

Rådgiver Anne Efjestad blir glad for å høre at Sondre er fornøyd.

– Jeg trives godt med kundekontakt, og setter pris på at jeg får muligheten til å hjelpe mennesker i ulike livsfaser. De personlige relasjonene er viktige for oss i Sparebanken Sør. Vi ønsker å være tilgjengelige og til stede for kundene når de har behov for det, sier hun.

Priseksempel grønt boliglån ung

Eff. rente 5,66 %, 2 mill., o/30 år, etabl.geb. 3500 kr. Kost. 1 685 027 kr.
Totalt: 3 688 527 kroner.

Av: Siril Reyes Aartun Marked- og kommunikasjonsrådgiver for bedriftsmarked
Blogg:
Ikke bare bank