Fordelene med å kjøpe brukt elbil

  •  

Det er flere fordeler med å kjøpe en brukt elbil.

Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler. Nå har utvalget tatt seg opp og vi ser på flere fordeler med å kjøpe brukt elbil.

Salget har eksplodert

Salget av elbiler har eksplodert siden 2012. I dag er det over 160.000 elbiler på norske veier, og utvalget av brukte elbiler har aldri vært bedre.

- Tidligere har det vært lite utvalg i bruktbilmarkedet for elbiler og folk har prioritert å kjøpe fabrikkny bil. Nå har utvalget tatt seg opp og vi ser flere fordeler med å kjøpe brukt elbil, sier Ola Espeseth i SPZ Bil.

En klar anbefaling

Blant de virkelig gode kjøpene av brukte elbiler er det en som skiller seg ut.

- Nissan Leaf er en fantastisk god bil med svært få feil. Her får du en topputstyrt 2015-modell med god rekkevidde for 160.000 kroner. Det er mye bil for pengene og perfekt som bil nummer to.

For 160.000 kroner får du altså en forholdsvis ny bil med Bose-annlegg, varme i seter fremme og bak, skinnseter, oppvarmet ratt og tilhørende app.

Slipper ventetid

Etterspørselen av nye elbiler er stor, dette gjør at ventetiden fra du bestiller til du faktisk får bilen er lang, ofte opp mot ett år.

- Kjøper du en brukt elbil slipper du ventetid, vi kan levere på timen. Våre brukte elbiler er alt fra noen måneder, til noen år gamle. Vi leverer naturligvis også nye elbiler, sier Espeseth.

I tillegg har de ulike bilmerkene stort sett lagt vekt på å utvikle rekkevidden på batteriene på de siste årsmodellene. Med andre ord er modellene ellers stort sett like.

- Det viktigste er at du kjøper en bil som har den rekkevidden du trenger. Hvis en tre år gammel elbil tilfredsstiller dine krav vil dette være et godt kjøp.

En annen betryggende faktor med å kjøpe brukt elbil er at batteriene holder seg veldig bra.

- Vi tester alle batteriene når vi tar inn biler. Til nå har vi solgt omtrent 1200-elbiler uten å bytte batteri på noen, sier Espeseth.

Nybilgaranti

Siden de fleste elbilene på bruktbilmarkedet er forholdsvis nye har mange fortsatt lenge igjen av nybilgarantien.

- Dette er alltid en trygghet dersom man kjøper fra private. Velger man å kjøpe gjennom forhandler vil man alltid ha fem års garanti. I tillegg tar vi en gjennomgang av bilens service og vedlikehold.

De mest populære bilene

Nissan troner på toppen over elbiler som selges hos SPZ Bil.

- Nissan Leaf er en billig og meget god elbil, men kunder som ønsker litt bedre kjørekomfort velger ofte en Volkswagen e-Golf. Ellers selger vi også en del Hyundai Ioniq Electric og BMW i3, sier Espeseth.

Foto av elbil til grønt billån

Tips til bilkjøpet

Det er med andre ord flere fordeler med å kjøpe en brukt elbil nå. Er du på biljakt har Ola noen viktige tips.

- Elbiler skal på service hvert år, og her er mange veldig sløve. Vær oppmerksom på dette når du sjekker servicehistorikk. Bremser ruster fortere på en elbil, sjekk derfor disse. I tillegg har du tre år lengre reklamasjonsrett dersom du kjøper hos forhandler. Dette er verdt å ta med seg når man sammenligner pris.

Lån til elbil

Ønsker du å kjøpe elbil? Vi tilbyr lån til elbil.

Les mer om grønt billån her


Kilde: Brage Finans

 

Priseksempel billån ved 35 % egenkapital

Lånebeløp 250 000 kroner, annuitet, 7 års nedbetaling. Effektiv rente 7,75 % p.a. Kostnad 73 880 kroner, totalt 323 880 kroner.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank