Vi bygger bedriften stein på stein

  •  

Jan Frode Tobiassen er administrerende direktør i Strai Kjøkken, en bedrift med en lang historie på Sørlandet. Sparebanken Sør er stabil støttespiller når Strai skal ta enda flere steg for å styrke konkurransekraften.

Familiebedriften Strai Kjøkken er på trygg kurs inn i en høyteknologisk fremtid. Da er det viktig med ankerfeste, både i regionen og hos den lokale bankforbindelsen.

Vi nyter godt av en lang og god kundekontakt med Sparebanken Sør. Jeg er fjerde generasjon Tobiassen, og leder i dag bedriften som mange har et forhold til her på Sørlandet. Strai har et solid fotfeste i dagens kjøkkenmarked, og kanskje spesielt på Sørlandet er det mange som har lange relasjoner, minner og gode opplevelser med Strai Kjøkken opp igjennom årene.  

Vi har en lang og god historie. Min oldefar etablerte Strai Trevarefabrikk i 1929. Han kom da hjem fra Amerika med mange gode ideer, og et ønske om å starte opp sin egen bedrift. Det første produktet som ble lansert var strykebrettet som fikk plass i et grunt skap på kjøkkenet. Deretter kom skopussekrakker og barnestoler, før man siktet seg inn på det som ble forretningsidéen: Gode kjøkkenløsninger som holder et høyt kvalitetsnivå. Siden har bedriften vår blitt bygget stein på stein. Nyvinninger, høy kvalitet og et solid og hyggelig arbeidsmiljø har alltid vært viktige byggesteiner for oss.

Vi står nå midt oppe i et stort teknologi-skifte hvor robotene for lengst har gjort inntog i produksjonen på Strai.

Nå automatiseres stadig mer av produksjonen, og i en digital tidsalder har Strai investert i høy kompetanse fra spennende fagmiljøer som eksempelvis oljebransjen. Der man før monterte skinner på skuffer manuelt, er det i dag en fininnstilt robot som gjør jobben.  Og i 2018 skal vi ta enda flere steg for å styrke konkurransekraften.

Når man skal hevde seg mot internasjonale kjøkkengiganter og ta nye kvantesprang, har Strai behov for å holde fokus på innovasjon, forretningsutvikling og salg. Da er det godt å ha en stabil støttespiller som Sparebanken Sør med på laget.

Det er viktig for oss på Strai å beholde produksjonen i Norge. Utflagging av produksjon til lavkostnadsland er en trussel for landets håndverktradisjoner og arbeidsplasser. Ved å investere i ny teknologi, kan vi være konkurransedyktige ved å øke produksjonskapasiteten, beholde arbeidsstokken og forsvare norske lønninger til våre ansatte.

Bedriften har i dag 12 egne utsalgssteder, totalt 22 forhandlere og 140 ansatte, og konsernet passerte 270 millioner i omsetning i 2017. Vi er opptatt av å gi kundene våre et bredt og attraktivt utvalg innen kjøkken, bad og garderobe. Strai har levert kvalitetsprodukter siden 1929, og det skal vi fortsette med.

Vårt varemerke er å kunne tilby skreddersydde løsninger, slik at kundene får det som de vil. Kjøper du et Strai-kjøkken, lover vi deg god og personlig oppfølging hele veien.

Vi kjenner på samfunnsansvaret, og det er viktig for oss at vi har et forhold til hver enkelt som jobber hos oss. De ansatte skal ha det bra, og trives på jobb. De skal kjenne og merke at de blir tatt vare på. Da ivaretas også både kunder og forhandlere, så vel som våre samarbeidspartnere.

Gjesteblogg av
Jan Frode Tobiassen, administrerende direktør, Strai Kjøkken

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank