Solid kundeforhold gjennom 20 år

  •  

Edgars bakeri i Mandal forteller om 20 år med bakerivirksomhet og hvordan Sparebanken Sør har bidratt underveis.

Vi i Edgars bakeri i Mandal har Sparebanken Sør å takke for at vi i dag snart teller 100 ansatte, forteller eier Rune Vindsetmo.

Jeg startet opp med ungdommelig mot for nøyaktig 20 år siden, da overtok jeg nemlig tradisjonsrike Edgars bakeri med store vyer og et sterkt ønske om å lykkes. Jeg har bakgrunn som bakeri- og konditormester, og visste at det var dristige planer jeg gikk til banken med i sin tid.

Hadde jeg visst alt jeg vet i dag, så er det ikke sikkert jeg hadde turt. Men det gikk jo bra. Det tror jeg delvis har med banken å gjøre, og at de ga meg tillit og ressurser til å satse. 

Jeg har alltid hatt én kontaktperson i banken å forholde meg til, og det er kjekt å kunne stikke hodet innom og ta en prat ansikt til ansikt. 

Jeg overtok driften i 1998. Da hadde Edgar Udø drevet siden slutten av 70-tallet, under navnet T. Engerviks eftf. Senere kom Hans Inge Justnes og Kjell Rune Valand med på laget som eiere.

Det er fire generasjoners drift vi tre nå forvalter. Edgars bakeri har røtter tilbake til 1906, og det het da Lalands bakeri. De gamle sier fortsatt «Engervik», de unge sier «Edgars». Og på folkemunne var det «hos Edgar» man kjøpte bakervarene, dermed valgte vi å gå for Edgars bakeri som navn på bedriften.

Det har etter hvert gått så det suser for bakeriet vårt. Vi etablerte utsalgssted nummer seks i Kristiansand, og i løpet av første halvdel av 2018 er filial nummer ni klart for åpning.

I dag noterer bedriften vår seg for rundt 40 årsverk, og med stort og smått er vi snart 100 ansatte. Suksessen ligger kanskje i at vi har våget å satse litt bredere enn andre bakerier, og med et spennende vareutvalg som innbefatter bakverk med surdeig, langtidshevende og steinovnsbaking. Vi satser også på produkter som ferdigsmurt mat, varmmat og catering, og vi leverer til restauranter og storhusholdning.

Jeg er litt stolt av å stå i en 110 år lang tradisjon, og jeg har ærefrykt for arven vi forvalter. Edgars er nemlig den eneste bedriften som er registrert som både bakermester og konditormester i Vest-Agder. 

Vi baker alt fra bunnen av hos oss. Dessuten er ingen av våre varer importert som lettstekt, eller halvfabrikat som wienerdeig, eller wienerbrød. Ei heller frosne marsipankaker fra lavprisland. Vi bruker ekte fløte og meierismør. De beste råvarene blir innkjøpt, og disse settes sammen til håndverksprodukter.

Bankforbindelsen har vært den samme gjennom alle de 20 årene, og det er ingen grunn til å bytte. 

Når du går i gang med en slik risikofylt satsning som vi gjorde, har du behov for en bank som forstår dine behov og har tillit til vurderingene du selv gjør.

Vi er glade for støtten vi har kjent fra banken vår, også i tider da det har vært tøft. For markedet vi opererer i, er ikke for pyser.

Det er nemlig ikke alle ting som kan besvares like godt i en siviløkonoms regnestykke, du skal ha litt teft og nese og tro på prosjektet. Den teften finner du i Sparebanken Sør.

Gjesteblogg av
Rune Vindsetmo, medeier, Edgars bakeri

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank