Hytteboom i Sirdal

  •  

I Sirdal kan du få hytter i en byggestil som har røtter i området.

Sinneshyttå tilbyr hytter med røtter i Sirdal. Mannen bak, Tor Sigve Vik, utviklet en egen byggestil med navn «Sinneshyttå».

— Vi ønsket å være en totalleverandør av hytter i dalen. I tillegg hadde vi et stort ønske om å utvikle egne hyttemodeller med litt røtter i Sirdal, forklarer Vik.

Tradisjonsrikt håndverk

Sinneshyttå ble etablert i 1997 og har siden ivaretatt lokal byggeskikk og -tradisjon. Mest kjent er inngangsdøra og søylene på Sinneshyttå. Inngangsdøra har smale vinduer med tre ruter på hver side, noe en kan kjenne igjen fra flere gamle hus i Sirdal. Videre preges hytta av grove søyler som er inspirert av grindkonstruksjon — en byggeeknikk som har vært kjent siden vikingtiden.

— Sirdals beste hytter på Sirdals beste tomter

Sinneshyttå har forvandlet områder til flotte og attraktive hyttefelt sentralt på Sinnes. Bedriften har klart å bryte innarbeidede «regler» for hyttebygging og sikter mot kundetilpassede hytter med høy standard.

— Vi skaper moderne bygg med lokale byggeskikktradisjoner, forteller Vik.

Sinneshyttå var en av aktørene i utbygging av «Slottet»; en ny restaurant med beliggenhet på en fjelltopp. Nå holder de blant annet på med et felt med 10 hytter i «Chalet-stil». Det er en byggestil bestående av tradisjonelle materialer som stein og tre, i lodge-stil over to etasjer og med litt alpepreg. Dette blir et helt nytt konsept i Sirdal.

— Vi er også engasjert i «Handleriet». Det blir en interiørbutikk, en sportsbutikk og et bakeri. I tillegg blir det kontorlokaler for 10-12 bedrifter, legger Vik til.

Hytteboom

Mer oppmerksomhet rettet mot en aktiv ferie og større muligheter for hjemmekontor, har ført til at flere ønsker seg hytter.

— Stor fleksibilitet i menneskers hverdag under pandemien merkes i hyttemarkedet, utdyper Vik.

Kunde i distriktet

Sinneshyttå kom til Sparebanken Sør etter at de hadde vokst ut av en annen bankforbindelse.

— Sparebanken Sør forstår hva vi holder på med og hva som er viktig for oss. Vi i distriktet kan mange ganger tenke litt annerledes på investeringer og engasjement, sammenlignet med hva en ville gjort i en by, sier Vik.

Til slutt trekker Sinneshyttå frem at de er takknemlige for en bank som snur seg fort, er løsningsorientert og tilpasningsdyktig.

Fakta om Sinneshyttå

Oppstart: 1997

Hovedkontor: Sinnes

Daglig leder: Tor Sigve Vik

Antall ansatte: 4

Hjemmeside: https://sinneshytta.no

Elise Kure, trainee
Av: Elise Kure Tidligere trainee i marked og kommunikasjonsavdelingen
Blogg:
Ikke bare bank