Designfabrikken med kunder nasjonalt

  •  

En bedriftspresentasjon pågår i bakgrunnen. Det stopper derimot ikke produksjonen hos Henriksen Snekkeri.

Henriksen snekkeri ble i sin tid startet av møbelsnekker Frode B. Henriksen, og feiret i fjor 30-årsjubileum. Fra å være et lite, tradisjonelt møbelsnekkerverksted, har virksomheten utviklet seg til en profesjonell designfabrikk med kunder i hele Norge.

Hovedeierne er i dag Kristian Martin Christensen og Ivar Grødal, og begge jobber i bedriften som henholdsvis salgsleder og daglig leder.

De to «nye» eierne har hatt som strategi å dyrke frem Henriksen snekkeri som varemerke, og ikke lenger være en underleverandør til andre aktører slik bedriften var tidligere. Ved å kombinere fagkunnskap design/ingeniør med håndverkskompetanse, samt bruke energi på markedsføring, har omsetningen tredoblet seg. Bedriften oppnådd stor anerkjennelse i markedet.

Får stadig flere kunder

Henriksen snekkeri produserer spesialinnredning og møbler til private og offentlige rom, og har kunder som Stortinget, det Kongelige Slott, Nasjonalmuseet, Avinor, Kunsthøyskolen i Bergen og Flytoget – for å nevne noen. Store arkitektkontorer som Snøhetta, Nordic, Metropolis, Scenario og mange flere har fått god hjelp med leveranser til sine prosjekter og sender stadig nye kunder til Henriksen snekkeri. Til og med offentlige anbud vinner Henriksen snekkeri uten å ha rimeligst pris, så lenge kvalitet og kompetanse teller like mye. Og det gjør det heldigvis i stadig større grad.

Hos Henriksen snekkeri har man tro på håndverksfaget, på norsk produksjon og på kvalitet. Markedet for spesialtegnet innredning er i vekst, og i dette nisjemarkedet har Henriksen snekkeri tatt en sterk posisjon. Sist år flyttet virksomheten inn i helt nytt bygg med produksjonslokaler og maskiner tilpasset fremtiden.

En bank med god service

For Henriksen snekkeri har Sparebanken Sør vært en verdifull samarbeidspartner, både til rene banktjenester som man er avhengig av i den daglige driften, men også som samtalepartner og rådgiver omkring likviditet, investeringer og annet finansielt. Vår faste rådgiver er alltid serviceinnstilt, ekspederer våre henvendelser ekspeditt og har en positiv innstilling som vi setter stor pris på. Med Sparebanken Sør har vi en solid finansiell samarbeidspartner som har bidratt til at Henriksen snekkeri har kunnet utvikle seg og vokse til den bedriften den har blitt i dag.

Ser lyst på fremtiden

Gjennom å satse på lærlinger, fokus på de ansatte, videreutvikling av faget, integrering av digital teknologi og tett dialog med markedet, så ser bedriften lyst på fremtiden. En fremtid hvor arkitekter fortsetter å tegne spennende kompliserte innredninger, ja, så kompliserte at nesten bare Henriksen snekkeri kan laget det.

Henriksen Snekkeri AS er en av mange kunder vi i Sparebanken Sør er stolte av å kunne hjelpe med finansielle råd og tjenester. Som kunde av oss, vil du også få en fast rådgiver som kan hjelpe deg og din bedrift med å lykkes. Alt du trenger å gjøre er å starte her.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank