Lokal elektroentreprenør på Sørlandet

  •  

Frode Johansen er daglig leder hos Elektroxperten med hele 85 ansatte.

Med hele 85 ansatte har Elektroxperten AS blitt en stor aktør innen elektroinstallasjoner på Sørlandet. Vi har spurt daglig leder, Frode Johansen, om hvordan de ser på tiden fremover, samt litt om hva som er viktig i valg av banktjenester.

Kan du fortelle litt om bedriftens historie, og hva dere driver med i dag?
Elektroxperten AS ble etablert i år 2000. Den gang var det fire lokale elektroentreprenører som gikk sammen for å kunne påta seg større oppdrag og prosjekter. I dag har bedriften 85 ansatte og er en tradisjonell elektroentreprenør med lokalt eierskap. Hovedmarkedet er i Agder regionen.

Hva er det viktigste for deg i valg av bank?
Det viktigste for oss er lokal tilhørighet i kombinasjon med lokalkunnskap om den bransjen og det markedet vi opererer i, og naturligvis raske og korte beslutningsveier dersom det skulle oppstå behov for finansiering. Vi kommer heller ikke utenom at det er viktig å ha en personlig kontakt i banken som følger opp vår bedrift.

Hvilke investeringer er de viktigste dere har gjort de siste årene?
Viktigste investering seneste årene er etablering av Tavleverkstedet AS som er et datterselskap i konsernet, og som driver med tavlebygging.

Hvor viktig er din rådgiver i banken, og hva hjelper han/hun deg med?
Som nevnt over er det viktig at rådgiveren kjenner vår bedrift godt, og samtidig har god kunnskap om det markedet og den bransjen vi opererer i. Vår rådgiver i dag hjelper i hovedsak til med å tilrettelegg for finansiering av våre aktiviteter når behovet oppstår.

Kan du kort fortelle om hvilke fremtidsplaner bedriften har?
Konsernet har en målsetning om fortsatt vekst i et positivt marked.

Hva er din opplevelse av samarbeidet med Sparebanken Sør?
Vi var tidligere kunde i Sparebanken Pluss og ble selvfølgelig med videre når fusjonen med Sparebanken Sør ble en realitet. Grunnen var enkel: vi har vært strålende fornøyd med samarbeidet, og banken har vært en god og positiv partner for oss i vår utvikling de seneste 10 årene.

Hva betyr det for deg at banken er lokal, og bidrar i lokalområdet?
Lokalkunnskap er for oss ensbetydende med forståelse for det markedet vi opererer i, samtidig som vi også tenker at banken er opptatt av en positiv utvikling for regionen og dens bedrifter. Det tror vi innebærer at man strekker seg langt for å bidra til vår bedrifts videre utvikling – og for den saks skyld også andre bedrifter i regionen.

Hvilke utfordringer eller faktorer vil kunne påvirke bedriftens fremtid?
Som alle andre bransjer blir vår bedrift også påvirket av det som skjer både nasjonalt og internasjonalt, men dersom jeg skulle peke på en viktig faktor så må det være behovet for en stabil og relativ lav rente de nærmeste årene. Skulle det komme store bevegelser her, så vil det få en negativ innvirkning på også våre aktiviteter.

Les mer om Elektroxperten her (åpnes i nytt vindu).

Elektroxperten er en kunde vi i Sparebanken Sør er stolte av å kunne hjelpe med finansielle råd og tjenester. Som kunde av oss vil du også få en fast rådgiver som kan hjelpe deg og din bedrift med å lykkes. Alt du trenger å gjøre er å starte her.

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank