6 effektive tiltak for å hindre dataangrep mot bedriften din

 •  

Økt digitalisering er en nøkkel for verdiskapning og innovasjon, men vi blir også mer sårbare for dataangrep. 

- Dessverre tenker altfor mange norske virksomheter først på digital sikkerhet etter at de har blitt svindlet eller når bedriften har blitt tappet for sensitiv informasjon, sier Kristian Kastet, sikkerhetsansvarlig i Frende.

Her er hans 6 beste tips for å forhindre cyberangrep

 1. Ikke tenk «det skjer ikke meg»
  Aksepter at du er et mål for noen. En e-post med en viruslenke kan dukke opp når som helst. 
 2. Den enkleste veien inn er via mennesker
  Vær oppmerksom på at de kriminelle kan kunsten å manipulere. Er du sikker på at det var den kjente stemmen fra IT-avdelingen som ringte og trengte passordet ditt? 
 3. Alltid ha oppdatert program- og maskinvare
  Hackerne sammenligner gamle versjoner av program og maskinvare med nye for å finne sikkerhetshull. De sitter også med alle standardpassordene som benyttes fra produsentene av forskjellig teknisk utstyr. Husk å bytte disse!
 4. Installer sikkerhetsoppdateringer så raskt som mulig 
  Dette er spesielt viktig for operativsystemet. Hackerne sammenligner oppdaterte systemer med systemer som ikke er det. Da finner de hullene de kan utnytte i dine ikke-oppdaterte systemer. 
 5. Ha offline backup av alle verdifulle data 
  Og test gjenopprettingsprosedyrene. Datautstyr kan svikte på grunn av slitasje eller dårlig kvalitet, det må ikke en hacker til. Derfor må du ha en backup av alle verdifulle data. For sikkerhets skyld bør en oppdatert kopi lagres «ute av huset» og ute av eget nettverk. Branner skjer og løsepengevirus kan også kryptere en online backup. 
 6. Bruk tofaktor-pålogging der du kan 
  De stedene du trenger passord bør du bruke en såkalt password manager. Den håndterer og genererer gode passord. Ikke bruk samme passord på flere tjenester. 

Sikkerhetseksperten til Frende presiserer at det også finnes ytterligere tiltak som kan vurderes og at disse vil variere fra bedrift til bedrift og hva den jobber med.

Kontakt oss og få tilbud på cyberforsikring

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank