Støtt lokalt næringsliv

  •  

Det er tid for å vise dine lokale favorittbedrifter at du gjerne vil ha de med videre!

Mange bedrifter er hardt rammet av koronasituasjonen. Støtt ditt lokalsamfunn ved å handle fra dine nærbutikker.

Likviditetskrise og permitteringer er realiteten for mange bedrifter i dag, både internasjonalt og regionalt. Mange gode grep er tatt for at flest mulig bedrifter skal klare seg gjennom denne ekstraordinære situasjonen. Myndighetene har iverksatt kraftige økonomiske støtteordninger for å hjelpe næringslivet. Noen bedrifter har tilpasset seg situasjonen lynraskt, og har klart å få en levedyktig inntjening. Til tross for dette – de fleste av våre lokale bedrifter er i stor grad påvirket av koronakrisen.
 
– For å sikre lokale bedrifters fremtid i denne krevende situasjonen, er det viktig at vi som forbrukere forsøker å handle mest mulig av varer og tjenester lokalt, sier administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug.
 
På den måten kan man bidra til å bevare favorittbutikker, trygge lokale arbeidsplasser og sikre et mangfoldig tilbud av varer og tjenester i regionen.

Tips til hvordan du kan støtte lokalhandelen

  • Mange butikker tilbyr nå hjemmelevering. Sjekk ut om din lokale favoritt har snudd seg rundt og legger til rette for dette.
  • Det finnes ulike digitale tjenester der du kan få levert produkter fra butikker hjem til deg. Kanskje leverer de der du bor?
  • Restaurantmat på døra. Mange restauranter som vanligvis kun serverer i sitt lokale tilbyr nå både takeaway og levering.
  • Kanskje nå er tiden for å overraske et kjært menneske med en gave levert på døra?
  • Trenger du joggesko, puslespill eller gode råvarer, så kjøp det fra en lokal butikk som du setter pris på.
  • Vis til andre at det er viktig å støtte lokale butikker.
Foto av Ingvil Oda Kjørholt, ansvarlig for Nytt og nyttig i Sparebanken Sør
Av: Ingvil Oda Kjørholt Digital markedsfører
Blogg:
Ikke bare bank