Fikk drømmen oppfylt på TEDxArendal

  •  

Henriette Hoddevik foran Plankemyra bo- og omsorgssenter. Omsorgsboligene på Plankemyra har 46 beboere, og de har en liten platting og et uteområde i en bakhage. Der står det et stort tre, men ingen blomster, bed eller annen pynt.

I år hadde Sparebanken Sør en stand under TEDxArendal. Der kunne besøkende skrive ned drømmer og prosjekter de ønsket å realisere, og legge de i en idékurv. Henriette Hoddevik skrev vinnerlappen.

Fikk 10 000 kroner til sansehage

– Det var veldig hyggelig å få den beskjeden fra banken. Det er så mye vi kunne gjort for å gjøre uteområdene litt hyggeligere, og det får vi begynt med nå, sier Henriette Hoddevik.

På bankens stand var temaet i år "Drøm deg bort". Besøkende kunne skrive ned et drømmeprosjekt, legge i en idékurv, og håpe at de fikk en hyggelig telefon fra banken senere. Det gjorde Henriette Hoddevik, som drømte om å lage en sansehage på Plankemyra bo- og omsorgssenter.

– Tanken er å plante ulike typer blomster og stauder som kommer igjen hvert år, og som blomstrer på forskjellig tid i året. På den måten vil vi få mye mer farger og trivsel ute, og vi kan ta med oss blomstene inn i bygget også. Vi håper å få lyst opp innsiden like mye som utsiden. I tillegg er jo en sansehage ikke kun for synet. Målet er at blomstene vil tiltrekke summing av bier, som tiltrekker lyden av fugler, og blomsterduften kan de ta med inn i husets mange ganger. Den skal rett og slett bli en hage for så mange sanser som mulig, sier Hoddevik.

Henriette Walbeck Hoddevik foran Plankemyra bo og omsorgssenter

Ideer som er verdt å dele

TEDxArendal er en rekke inspirerende foredrag, med spennende foredragsholdere fra hele verden. Nye ideer, tanker og utfordringer blir løftet opp i lyset og presentert fra scenen, med et mål om å spre ønsket om utvikling, konstruktiv tankevirksomhet, driv og engasjement verden over. Sparebanken Sør har vært hovedpartner for TEDxArendal siden det startet i 2010.

Linn Juul-Petersen er ansvarlig for TEDxArendal, og fikk høre om dette prosjektet fra Didrik Rannekleiv, bankens hovedansvarlige for TxA-involveringen.

– Det var skikkelig gøy å høre om dette fra banken. TEDxArendal skal jo være en arena der ideer får lov til å vokse og slå rot. Og når det resulterer i oppstarten av sånne prosjekter som dette kun noen få uker etter arrangementet vårt, må vi jo ta det som en bekreftelse på at vi tilfører noe viktig til regionen, sier Juul-Petersen.

Linn Juul-Petersen fra TEDxArendal

Selv om spons og gaver ikke er bankens hovedmål med å være med på TxA, er Didrik glad for at det gikk den veien i år for sansehagen.

– Det er mange grunner til at Sparebanken Sør er en hovedpartner for TEDxArendal. Noen av de viktigste handler om utvikling av ideer, utvikling av regionen, bygge nye sterke nettverk og gi hele Sørlandet grobunn for spennende vekst og nye fantastiske prosjekter. Å bringe ulike folk med ulike hoder sammen er rett og slett en suksess-oppskrift, sier Rannekleiv.

– Jeg gleder meg til vi kommer i gang med plantingen, sier Hoddevik. Vi får bruke vinteren godt, og legge noen gode planer for hvordan vi skal fargelegge denne bakgården når våren kommer.

Neste TEDxArendal går av stabelen 1. november i 2024. Du kan lese mer om det her (lenken åpnes i nytt vindu).

Blogg:
Ikke bare bank