La alle barn få det like godt som jeg

  •  

Gatebarna i Bolivia har opplevd mye vondt. Organisasjonene Alalay og Strømmestiftelsen samarbeider om å gi dem et bedre liv. Se intervju med gutten i videoen nedenfor.

Torbjørn Egners ord var fast rutine for min leggetid som barn, men det falt meg ikke inn at mange barn verken hadde seng eller hjem.

Jeg folder mine hender små i takk og bønn til deg, la alle barn i verden få det like godt som jeg.

Jeg ba om at alle barn i alle land skulle ha like snille foreldre som meg, en grønn hage med en liten helling der man kunne ake om vinteren, ha gode venner, og varme, trygge netter.
Jeg ba om at alle barn skulle få lov til å legge seg mette, leke, gå på skolen, ha lange, late sommerdager fylt med myggstikk og skrubbsår, og feire jul i et hus fylt av gaver, lys og sang.

Det falt meg ikke inn at det ikke var slik for alle.

Barn er barn. Spontane, med bunn ærlige smil. Uskyldig lek med en usynlig venn – eller en pinne for den saks skyld. Melketenner som sitter skeivt, potteklipp, for korte buksebein og skitne kinn. Barn er barn, over hele verden, og det gjør vondt langt inni sjela når jeg tenker på hvilken barndom mange har – eller mer spesifikt ikke har – på grunn av fattigdom.

Vern alle med din sterke hånd mot fattigdom og død, og hjelp små barn i alle land så ingen lider nød.

Barn er barn, over hele verden. I Bolivia bor mange av dem på gata. De er fortsatt barn, men barndommen er ødelagt. Å se mor bli drept av far, å bli misbrukt, å rømme hjemmefra, å stjele for å overleve, å tilbringe iskalde, mørke netter alene på en kirkegård i frykt for politiet som slår og mishandler. Det er rett og slett forferdelig at det skal være sånn for noen barn her i verden. En sniffeklut får hverdagen til å virke mindre brutal, natta mindre kald. Men den tar ikke bort smerten, ei heller det faktum at barnet ikke får være barn.

La ingen krig og sult og sott få gjøre oss fortred, la alle leve trygt og godt i frihet og i fred.

Barn er barn, over hele vide verden. De trenger kjærlighet, varme, trygghet og en oppvekst som gir dem en mulighet til å få et godt liv. Vi i Strømmestiftelsen jobber for gi barn en mulighet til å få den kjærligheten og tryggheten i livet de trenger for å vokse og gro. For å ha det godt. Gatebarna i Bolivia og Uganda er noen av dem som får denne hjelpen. For mange er det første gang de får være barn.

I videoen ser du hverdagen i en barnelandsby i Bolivia. Landsbyen drives av oranisasjonen Alalay, som er Strømmestiftelsens samarbeidspartner i landet. 

Hilsen Siri i Strømmestiftelsen
www.strommestiftelsen.no

Strømmestiftelsen er kunde i Sparebanken Sør, og Siri forteller gjennom innlegg her på bloggen om stiftelsens arbeid og om økonomi fra et litt annet perspektiv enn vi er vant til her i Norge. 

Av: Siri Landstad Thorkildsen Redaktør for sosiale medier i Strømmestiftelsen.
Blogg:
Ikke bare bank