Norsk forbrukergjeld synker

  •  

Direktør for konsernstab, Rolf H. Søraker, om synkende forbrukergjeld.

Nordmenn har kvittet seg med 7,5 milliarder kroner i forbruksgjeld siden nyttår i følge tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.

Norsk forbrukergjeld har siden nyttår kvittet seg med 7, 5 milliarder kroner. Mesteparten av dette er nedbetaling av utestående på kredittkort.

– Det er positivt at forbruksgjelden synker og det er en god indikasjon på at innstrammingene virker, sier Finans Norges forbrukerpolitiske direktør Gry Nergård.

Spør vi Lars Pedersen, leder for kort og betaling i Sparebanken Sør, ser han at trekk på kredittkortbruk for kunder av Sparebanken Sør har gått ned ved utgangen av mars.

- Akkurat her kan vi kanskje si at krisen har hatt en positiv effekt. Mange husholdninger velger nok nå å bruker penger som skulle gått til reise og annet, på nedbetaling av gjeld i stedet,  sier Rolf H. Søraker, leder for konsernstab i Sparebanken Sør.

Husk at du på gjeldsregisteret.com når som helst kan sjekke egne kredittopplysninger. Har du kredittkort du ikke lenger benytter? Det kan være en god idé å få dem slettet da disse påvirker din fremtidige låneevne.

Fakta om Gjeldsregisteret

Hensikten med Gjeldsregisteret er å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger. ved å bidra til å gi kredittytere og banker mulighet til å sjekke hvor mye kreditt og forbruksgjeld en lånesøker allerede har. Dette kan for finansforetakene gi bedre beslutninger, samtidig som lånesøkere kan forvente bedre råd fra långivere om hva deres økonomi tåler av lånekapasitet.

Av: Eivind Håverstad Sparebanken Sør
Blogg:
Ikke bare bank