Hvordan selges en bolig?

  •  

BOLIGSALG: Fra beslutningen om salg til solgt er det mange spennende faser.

Å selge bolig er en prosess i mange faser. Her ser du hvordan salget foregår fra start til slutt.

Første møte og befaring

Etter at du har kontaktet Sørmegleren, får du besøk av en oss - gjerne innen 24 timer. Så går vi grundig gjennom eiendommen din og snakker med deg om dine forventninger.

Sammen finner vi en riktig prisantydning. Husk at du kjenner til detaljer ved eiendommen som ikke megler er kjent med. Fortell oss om disse!

BLOGGER: Dag Thomassen i Sørmegleren

Etter befaringen gjennomgår vi salgsprosessen og skriver en avtale på et oppdragsskjema. Her fremkommer alle økonomiske betingelser. Husk at meglertjenester er pålagt merverdiavgift.

Eierskifteforsikring og boligssalgsrapport kan bestilles av megler.

Klargjøring for salg

Før fotografen vår kommer, bør eiendommen ryddes grundig. Ryddige rom gir bedre bilder og gode bilder vekker interesse hos potensielle kjøpere.

En takstmann utarbeider en boligsalgsrapport. Her skal du fylle ut en egenerklæring på eiendommen din. Det er viktig at alle positive og negative sider kommer frem. Til slutt lages selve salgsoppgaven, det vi ofte kaller boligprospektet.

Etter at du har lest gjennom dette, og har kommet med eventuelle innspill og rettelser, er eiendommen klar for salg. Nå er vi i gang!

Salgsprosessen

Presentasjonen av eiendommen legges ut på sormegleren.no og på finn.no, hvor salgsoppgaven også kan lastes ned eller sendes til interessenter.

Salgsoppgaven stilles ut i våre avdelingskontorer. I tillegg lager vi annonser som kommer på trykk i Sørmeglerens egen boligavis.

Slagkraftig markedsføring gjør at vi når ut til flere potensielle kjøpere. Og med mange på visning, øker sannsynligheten for å få en god pris på eiendommen din.

Sammen setter vi opp tidspunkt for fellesvisning.

Visning

Megler vil gjøre alt for å være den beste selger og ambassadør for eiendommen din. På forhånd har vi satt oss inn i fakta om eiendommen og nærområdet, og på visning noterer vi navn og telefonnummer på dem som kommer på visningen. Etter visning kontaktes alle potensielle kjøpere.

Det er opp til deg om du vil være tilstede under visningen.

Budrunde

Når budrunden er i gang, vil du hele tiden holdes informert om hva som skjer. Du bestemmer selv hvilket bud som skal aksepteres, og om du faktisk vil akseptere noe bud i det hele tatt.

Vi gir oss ikke før du er fornøyd!

Kontrakt og kontraktsmøte

Dersom du velger å akseptere et bud, utarbeider vi en kjøpekontrakt mellom deg og kjøper. Kontrakten skal være en gjengivelse av det partene ble enige om i budrunden.

Deretter innkaller vi til kontraktsmøte hvor kjøper også er tilstede. Her gjennomgås og undertegnes kontrakten.

Oppgjør

På overtakelsesdatoen skal kjøper ha innbetalt den avtalte kjøpesummen til vår klientkonto.

Du møter kjøper på eiendommen, og sammen går dere gjennom eiendommen før du overleverer nøklene til kjøper. Deretter vil oppgjørsavdelingen sørge for det økonomiske oppgjøret mellom kjøper og selger, og handelen er i havn!

Kontakt oss gjerne for et tilbud på salg av din bolig.

Dag Thomassen
Markedssjef og motivator i Sørmegleren

Sørmegleren er et datterselskap i Sparebanken Sør.

Av: Sørmegleren Landsdelens ledende eiendomsmegler
Blogg:
Ikke bare bank