En kunderådgivers hverdag

  •  

På 26 år har mye forandret seg i Sparebanken Sør, men kontakten med kundene er like god nå som før.

Jeg synes det er trivelig å jobbe med kunder, og jeg treffer mange folk. Vi hjelper folk i alle situasjoner her i Sparebanken Sør. Vi kan bidra med råd og veiledning gjennom alle livets faser, som opprettelse av gullekonto, barneforsikring, studentprogram, huskjøp, dødsfall og samlivsbrudd – alt etter hvilke behov kunden har.

Hver dag er forskjellig. Selv om jeg planlegger dagene kan mye uforutsett oppstå. Vi ønsker alltid nye kunder velkommen og hjelper med åpning av konto, bestilling av kort, nettbank, lån, sparing og forsikring. Jeg synes det er bra at vi er til stede lokalt der folk bor, og våre kunder skal alltid få hjelp fort – vi har beslutningsfullmakt til å ordne ting raskt.

En typisk dag

En typisk dag for meg er å starte med å lese all e-post som er kommet inn fra dagen før, og ekspedere dem. Vi har mål om å svare all e-post samme dag, såfremt e-posten kommer frem før vi slutter for dagen. Etter behandling av e-post, går jeg over på saker som er planlagt å behandles denne dagen. Det gjelder saker som lån og forsikring, og forberedelser til kundemøter denne dagen. To dager i uken har vi møter i avdelingen før dørene åpner.

Jeg har om lag 5-10 planlagte kundemøter hver uke, der kunden kommer til kontoret mitt og vi kan ta en prat ansikt til ansikt. I tillegg kontakter kundene mine meg på telefon og e-post – dette er veldig annerledes enn for 10 år siden; nå virker det som flere og flere foretrekker e-post. Det er praktisk å kunne hjelpe, uansett hvordan kunden velger å kontakte meg.

Jeg har jobbet 26 år i Sparebanken Sør, fra kasse til ekspedisjon, og nå som finansiell rådgiver - mest innenfor utlån, sparing og forsikring. Forskjellen før og nå er at mer ordnes på nett, og mange prosesser er blitt enda enklere. Kundene er ikke like mye fysisk til stede i banklokalet som før, men jeg har god kontakt på telefon og e-post med mine kunder, og synes jeg kjenner dem like godt nå som før. Vi er bare blitt mer effektive, og vi kommuniserer på flere måter enn tidligere, alt etter hva kunden ønsker.

Jeg liker å yte god rådgivning og service, og synes det er hyggelig å få tilbakemeldinger fra kundene – enten det er over bordet, på telefon eller på e-post.

Mette Fidje Andersen, Finansiell rådgiver AFR
Sparebanken Sør avdeling Arendal

Silhouette av gjesteblogger
Av: Gjesteforfatter Gjest
Blogg:
Ikke bare bank